Indicacions per a la gestió de dades covid-19 als centres durant el període no lectiu
En cas de tenir coneixement d’un cas positiu abans del 23 de desembre de persones que hagin assistit al centre educatiu fins al 21 de desembre, s’ha de tractar com a “cas escolar” i cal realitzar els cribatges a tot el grup de convivència estable (GCE) del cas índex.
Per a aquests casos s’estableix que:
- Els RECO informen del cas als Serveis Territorials d’Educació o Consorci d’Educació de Barcelona, així com a la direcció del centre.
- El Departament de Salut ha d’establir un punt de cribratge alternatiu als centres educatius per fer les proves al GCE (ja sigui un altre punt centralitzat o un centre d’atenció primària). Aquest espai serà comunicat a la direcció del centre. En el cas que hi hagi centres educatius que, voluntàriament puguin prestar les seves instal·lacions per realitzar les proves, ho poden acordar amb Salut del territori.
- La direcció del centre, fent ús del model de carta “Carta d’inici de quarantenes”, comunica a les famílies el dia i lloc on es faran les proves al GCE.
- Els casos positius produïts fora del període lectiu (entre el 22 de desembre i el 10 de gener) no s’han d’informar a la Traçacovid, a excepció dels casos positius vigents l’11 de gener que sí que s’hi hauran d’informar.
Pel que fa a la visualització de dades al web Escola Segura, el dia 22 de desembre es farà pública la darrera actualització del trimestre i la visualització de noves dades es reprendrà el dia 12 de gener amb les dades que els centres hagin informat a la Traçacovid a partir del dia 11 de gener.
Els centres poden modificar els grups estables després del període no lectiu de Nadal i informar-ho a la Traçacovid, tal com s’especifica a les Instruccions per als centres educatius que imparteixen educació primària i educació secundària obligatòria durant el curs 2020-2021.