Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


La Mesa Sectorial d’Educació
dijous 3 d'octubre de 2019 - Visites: 0
Participació (vaga, consell escolar, ...)
Menéame

La Mesa Sectorial és l’òrgan a través de el qual els docents exerceixen el seu dret a la negociació col·lectiva, que l’EBEP defineix com el dret a la determinació de condicions de treball. Presidida pel Conseller, està integrada per onze representants de l’Administració i altres tants de les organitzacions sindicals. La seva composició i funcions estan regulades en els articles 34 i següents de l’EBEP.

És nivell superior de negociació entre sindicats i el Departament. La Mesa Sectorial d’Educació la componen els sindicats que han obtingut més d’un 10% a les eleccions: USTEC, I-CSC, CCOO i ASPEPC. La CGT no arribem al 10, i per tant no hi som.

Tampoc arriba al 10% la UGT, però aquesta sí hi és perquè, junt amb CCOO, i segons la
normativa laboral estatal, tenen la consideració de «més representatius» i poden estar en totes les representacions independentment del nombre de delegats que obtinguin.

La capacitat de la representació sindical per a que l’administració respecti les seves propostes depèn realment de la força que tenim el professorat, de la nostra autoorganització, de la sintonia entre les propostes sindicals i el sentiment majoritari del professorat i de la capacitat de mobilització. És per això que tot l’esforç de la CGT està en la construcció d’un moviment des de baix, des dels centres i les zones. Però entenem que la representació sindical també ha de ser un canal per a fer sentir la veu del professorat, i per tant cal apropar les Juntes als centres, i posar-les al servei del professorat.

Juntes de personal

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Eleccions sindicals Ensenyament públic i de qualitat Informacions Mobilitzacions Tràmits Departament


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid