Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Valoració jornada de vaga 15-Oct a l’ensenyament públic
divendres 16 d'octubre de 2020 - Visites: 0
Comunicats Federació d’Ensenyament CGT
Menéame

PDF - 93.2 kB

Ahir va tenir lloc la segona jornada de vaga a la qual les treballadores de l’ensenyament públic hem manifestat, com ja ho vam fer el passat dia 9, el nostre rebuig a mantenir una falsa normalitat que el Departament pretén amagar sota el sobre esforç de docents, personal de suport i administratiu, amb la seva política d’improvisació i d’infradotació pressupostària.

Milers de docents hem tornat a fer vaga i a sortir als carrers de diferents territoris malgrat el boicot que el Departament d’Educació manté amb la desinformació als centres. També hem de denunciar el silenciament per part dels grans mitjans de comunicació i la seva absència quasi absoluta a la concentració que ha omplert la Plaça Sant Jaume. El seu boicot, en especial el dels mitjans públics catalans, donen cobertura al govern per amagar a l’opinió pública la situació que s’està vivint a escoles i instituts.

Tot i els mètodes per invisibilitzar la vaga i els serveis mínims abusius decretats, l’aturada de part de les plantilles (desigual segons territoris o etapes) ha fet trontollar el funcionament de l‘activitat diària de molts centres, fet que constata la feblesa d’aquests per afrontar el present curs. Molts centres es troben al límit, amb un elevat nombre de grups que no han pogut reduir les ràtios ni mantenir la distància de seguretat, una insuficiència de les plantilles que calien per desdoblar grups, la falta de substitucions, moltes de les quals provocades precisament a conseqüència de la pandèmia o les precàries mesures de seguretat que posen en risc la salut de milers de persones.

Des de CGT continuarem apostant per la continuïtat de les mobilitzacions mentre el conseller d’Educació no atengui les reivindicacions necessàries per garantir la salut i la qualitat de l’educació pública. A través de les assemblees de treballadores i de la implicació de tota la comunitat educativa, promourem noves propostes d’accions i aturades per fer tota la pressió possible al carrer i als centres.

Seguim cridant a la resta de sindicats a concretar mobilitzacions unitàries i prou contundents per aconseguir les demandes plantejades i a totes les treballadores de l’educació a participar de les assemblees i mobilitzacions que convocarem pròximament.

Hi tornarem i serem més, moltes més. No defallirem.

CGT Ensenyament

Comparteix
 Convertir a ebook
Documents adjunts

Etiquetes
Coronavirus Normativa Salut laboral Sindicat VAGA


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid