Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


[Comunicat unitari] No a la reforma curricular d’FP
dissabte 2 de maig de 2020 - Visites: 0
Formació Professional
Menéame

PDF - 61.2 kB

El proper dilluns dia 4 de maig el Departament d’Educació ha convocat la Mesa sectorial de negociació amb la voluntat d’impulsar definitivament la reforma curricular de la Formació Professional el pròxim curs 2020-21 a Catalunya. Malgrat el rebuig de la comunitat educativa des de fa més d’un any, el Departament d’Educació torna a plantejar la reforma que l’any passat vam aturar.

Mai hem volgut aquesta reforma curricular tal com està plantejada però de tots els escenaris possibles aquest és el pitjor per dur-la a terme, només incrementarà el desconcert, la confusió, les desigualtats entre l’alumnat i entre el professorat en una situació tan delicada com la que estem vivint. El curs vinent es preveu un curs difícil de gestionar a conseqüència de la crisi Covid-19: reprogramacions, teletreball, distàncies de seguretat, mesures d’higiene, reducció de ràtios, gestió d’espais... Aquesta reforma només afegiria més pressió i més estrès al sistema en general i que, a més, va ser ideada en un altre context i en un altre moment. Demostra una manca absoluta de sensibilitat i responsabilitat per part del Departament envers el bon funcionament de l’FP.

Aquesta crisi posa de manifest el paper rellevant dels centres d’FP en la formació i l’adquisició de les competències professionals imprescindibles pel funcionament dels serveis bàsics i essencials, la necessitat de blindar la formació en drets laborals (impartida en el mòdul FOL) davant la situació laboral actual d’afectació sobre les empreses i les persones treballadores amb ERTOS, acomiadaments, dificultats per realitzar les FCT i inserir-se laboralment. Cal un pla excepcional consensuat d’incorporació de l’alumnat a les empreses per realitzar les pràctiques amb garanties.

Les organitzacions sindicals sotasignades hi hem manifestat la nostra oposició ja que suposa una pèrdua irreparable de la qualitat de l’FP, una més que possible pèrdua de llocs de treball docents en els cursos vinents i la pèrdua de coneixements generals i amplis de l’alumnat pel desenvolupament dels diferents vessants de la professió.

Demanem al conseller Bargalló la retirada definitiva de la reforma i l’instem a treballar conjuntament per millorar l’FP si vol iniciar el curs vinent amb normalitat. Emprendrem les mobilitzacions i accions necessàries fent front comú contra l’aplicació d’aquesta. Ja vam manifestar les raons per oposar-nos a aquesta reforma el desembre passat (enllaç​).

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Coronavirus Formació Professional Informacions Salut laboral


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid