Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


La CGT ensenyament Catalunya Central davant el 3r trimestre
dimecres 22 d'abril de 2020 - Visites: 0
Catalunya Central
Menéame

Des de la secció d’Ensenyament de CGT Catalunya Central volem fer pública la nostra disconformitat amb les instruccions per al desenvolupament de l’acció educativa i l’avaluació del tercer trimestre, donades des del Departament d’Ensenyament en data del 21 d’abril del 2020.

Exposem i denunciem que:

. Les directrius del Departament, segueixen en la línia de la confusió des de l’inici de la pandèmia i acaben abocant a la màniga ampla de l’autonomia de centres.

>L’autonomia de centres ha comportat que:

  • la responsabilitat de gestionar les dificultats que s’estan donant en l’alumnat i les famílies, depengui de la voluntat i del criteri de les direccions i els docents.
  • cada centre interpreti com més l’interessa les instruccions del Departament: qüestions acadèmiques; classes telemàtiques, hores de dedicació de l’alumnat, obligatorietat o no de fer aquestes tasques, etc.
  • s’hagi generat un abisme de diferències entre els centres educatius. Afavorint les escoles concertades, i menystenint la feina dels centres que treballen amb una línia pedagògica que no passa per tenir als i les alumnes hores davant dels ordinadors.
  • que molts centres incompleixen la directriu de no seguir el currículum, donada pel mateix departament.
  • desaparegui l’educació inclusiva per la que totes treballem.

>Les directrius del Departament en relació a l’avaluació del tercer trimestre:

Després d’omplir-se la boca de “l’avaluació de caràcter formativa i formadora”; de l’acompanyament emocional i les necessitats dels infants i joves. Finalment resulta que:

. el que es demana als docents és una avaluació qualificadora; amb notes, retorns de les produccions dels alumnes, avaluació per dimensions,…

El mateix departament d’Educació en el seu document de directrius ho deixa molt clar:

  • “ Identificar les competències assolides pels i les alumnes en el marc de les seves diferències individuals”
  • “L’avaluació també ha de permetre a l’alumnat i als i les docents la identificació de les dificultats del procés d’aprenentatge, i trobar estratègies per superar-les”.
  • “…en la darrera sessió d’avaluació s’haurà de valorar el grau d’assoliment de les competències pròpies de cada àmbit agrupades en dimensions i el resultat global de l’àrea de cada alumne o alumna.”

>Recursos i acompanyament a l’alumnat

. encara no s’ha garantit que tot l’alumnat pugui tenir accés a les propostes de treball dels centres. I això fa que s’estigui oblidant una part de la població; evidentment la més desfavorida i la que més està rebent les conseqüències d’aquesta crisi.

. no es tracta que els infants i joves tinguin ordinadors, sinó que tinguin també un context que els acompanyi per gestionar tot el que suposa aquest temps de pandèmia. I per tant, entenem que és evident que no és un context adequat per sumar-li hores de tasques davant d’un ordinador, ni per sobrecarregar-los amb l’exigència de ser qualificats.

. com a docents que creiem en la nostra feina, defensem el dret dels infants i els joves a poder rebre l’atenció necessària que requereix un context com l’actual. Per això defensem:

  • que el tercer trimestre no pot ser avaluat, tal i com demana el Departament d’Educació.
  • un seguiment i acompanyament de l’alumnat que ho necessiti, així com propostes d’activitats i tasques no obligatòries fins a finalitzar el curs.
Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid