Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


[Educació Persones Adultes] 26F Concentració en defensa dels CFA
Nota de premsa
divendres 21 de febrer de 2020 - Visites: 0
Un nou impuls per a l’Educació de persones adultes
Menéame

CONVOCATÒRIA DE CONCENTRACIÓ. DAVANT DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ (Via Augusta, 202- 226 Barcelona) EN DEFENSA DELS CENTRES DE FORMACIÓ D’ADULTS. 26 DE FEBRER DE 2020. 11,30 H.

PDF - 50.5 kB

NOTA PREMSA

Educació Persones Adultes. Concentració en defensa dels CFA

Els Centres de Formació d’Adults fa anys que reclamem millores en el sector que han estat ignorades reiteradament. L’Administració no ha escoltat les nostres demandes i ens trobem amb unes normatives obsoletes, que no responen a les necessitats reals.
No escoltar-nos, no invertir i ofegar-nos sense recursos ni possibilitats d’adaptació a les necessitats que la ciutadania demana, ha estat l’única resposta per part de l’administració. Una situació que requereix que els centres hagin de fer filigranes per intentar donar resposta a aquestes necessitats.

El Departament ha aplicat polítiques més pròpies d’orientar cap a un desmantellament del sector que no pas per defensar un Dret com és l’educació al llarg de la vida. La formació d’adults és un DRET FONAMENTAL que l’Administració ha de garantir amb un servei públic,de gestió pública, gratuït i de qualitat, que doni respostes a les necessitats de la ciutadania.

La Mesa per l’Educació de les Persones Adultes, formada per l’assemblea de treballadors/es de Centres de Formació d’Adults juntament amb els sindicats USTEC·STEs-IAC, CCOO, CGT i I-CSC, hem estat treballant assembleàriament en una sèrie de propostes que volem que siguin valorades.

Per tal d’incloure a l’agenda política el tema, la Mesa per l’Educació de les Persones Adultes ens vam reunir, al Parlament, amb alguns grups polítics, ERC, els Comuns i la CUP. Els vam reclamar la creació, a curt termini, d’un grup de treball parlamentari per tal d’avançar urgentment en una nova normativa i els vam demanar també que intercedissin amb el Departament d’Educació per la convocatòria una mesa sectorial per arribar a acords concrets més immediats.

Ara el Departament ens convoca a una Mesa Tècnica d’educació d’adults, Una Mesa Tècnica que, malgrat que trenca anys de silenci en la negociació, el que fa és allargar el tràmit per prendre les decisions, que s’han de prendre en el marc de la Mesa Sectorial.

Volem seure a cercar solucions. Volem una normativa ja, que s’adeqüi a les necessitats del sector. Volem que el Departament es comprometi amb l’Educació de les Persones Adultes i amb el seu impuls. Volem que l’Administració ens escolti, s’obri la via de la negociació i es pugui donar resposta les nostres demandes per garantir aquest DRET FONAMENTAL.

CONVOCATÒRIA DE CONCENTRACIÓ

DAVANT DEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ
Via Augusta, 202- 226 Barcelona
EN DEFENSA DELS CENTRES DE FORMACIÓ D’ADULTS
26 DE FEBRER DE 2020
11,30 H

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Ensenyament públic i de qualitat Informacions Mobilitzacions Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades Plataformes i assemblees escola pública Sectors


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid