Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Oberta la inscripció a Pedagogies Feministes 2020
dimecres 4 de desembre de 2019 - Visites: 0
Coeducació i pedagogies feministes i queer [Materials i recursos]
Menéame

A partir de gener s’inicia la tercera edició de la Formació en Pedagogies Feministes a Ca la Dona, un curs organitzat des del Grup de Coeducació i Pedagogies Feministes.

S’adreça a professorat de totes les etapes educatives que, si compleix amb els requisits proposats, podrà acreditar 20hs. de formació per part del Departament d’Educació. També hi poden participar altres persones (mares, vetlladores, personal de menjador, monitores, etc.) que no obtindrien aquesta certificació encara que l’Associació Ca la Dona pot donar constància de la participació.

Inscripció:

· El professorat ha de fer la inscripció accedint al següent enllaç http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/info-general/cercador-activitats/ i seleccionar l’activitat de Pedagogies Feministes, amb codi d’activitat 9001220540 fins el 31 de desembre.

· La resta de persones (mares, vetlladores, personal de menjador, monitores, etc.) s’haurien d’adreçar al correu mlojo@xtec.cat.

Ca la Dona és un espai de referència del Moviment Feminista de Catalunya i dels feminismes d’arreu que acull, entre molts altres, el Grup de Coeducació i Pedagogies Feministes. El curs de Formació en Pedagogies Feministes és ja un pilar imprescindible en el camí cap a l’educació feminista. Si sou docents o persones vinculades a l’educació, no us el podeu perdre!

http://xtec.gencat.cat/ca/formacio/info-general/cercador-activitats/

Descripció

  • Reflexionar i portar a la pràctica les pedagogies feministes com a motor de transformació.
  • Es treballaran dinàmiques grupals interactives, reflexives i participatives, amb l’intercanvi d’experiències, des de la relació entre la teoria i la pràctica.

Objectius

- Sensibilitzar i promoure una actitud crítica envers la pervivència del sexisme a l’educació.
- Reflexionar sobre la pràctica educativa des de la mirada de gènere.
- Promoure relacions equitatives, de respecte i cura entre l’alumnat.
- Impulsar accions coeducatives a l’aula i al centre.

Continguts

  • Sessió 1. Genealogia feminista en educació. La coeducació a Catalunya: de l’escola mixta a l’escola coeducativa. Educació transformadora per a l’emancipació.
  • Sessió 2. Violència masclista. Relacions abusives. Tipus de violències i àmbits. Prevenció i detecció a l’àmbit educatiu.
  • Sessió 3. Apoderament de les noies i les dones. Autodefensa feminista davant les violències masclistes.
  • Sessió 4. Educació artística musical des d’una perspectiva de gènere. Visibilitat de les dones a l’àmbit musical. Estereotips, violències i resistències.
  • Sessió 5. Autoestima i estima del propi cos. Pressió social i rebuig del cos. Gordofòbia. Cos i desig. Identitats trans.
Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Acció Social Ensenyament públic i de qualitat Gènere Informacions


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid