Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Clima Crisi Capitalisme - 27S Emergència Climàtica
divendres 20 de setembre de 2019 - Visites: 0
Emergència climàtica
Menéame

Setmana d’accions del 20 al 27. Manifestació el 27 de setembre a les 18h a Jardinets de Gràcia. Bloc CGT, 17.30h Palau Robert (Passeig de Gràcia amb Diagonal).

Pre-convocatòria a les 16h de CGT Barcelona al local de Pare Laínez.

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya. Aquests dies ha començat la setmana de lluita contra el canvi climàtic, contra l’emissió de gasos hivernacle a l’atmosfera i en definitiva contra la destrucció constant d’aquest, el nostre planeta, la terra. Les protestes finalitzaran amb una gran mobilització a escala global el pròxim 27 de setembre, que esperem que sigui un clam clar contra la bogeria autodestructiva en la qual el capitalisme global ens té abocats. Des del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya, volem apuntar diverses consideracions sobre el tema.

No podem deixar que les empreses que fa anys que contaminen i destrueixen el planeta, ara liderin la «revolució verda». Els cotxes híbrids, els mòbils i les apps Eco, les elèctriques sostenibles, són la falàcia del capitalisme verd, no són la solució. No es pot créixer il·limitadament en un planeta finit, això és el que no volen acceptar. És el que es coneix com a greenwashing o el rentat de cara del capitalisme verd.

Per altra banda des de diferents governs i estaments, se’ns carrega tot el pes de la culpa al poble per no ser suficientment conscients de l’abast de la tragèdia ecològica, per no ser suficientment responsables. Quan cada dia desmantellen i eliminen més infraestructures de transport públic, quan les empreses imposen l’obsolescència programada als seus productes per tal d’augmentar beneficis, i quan les 100 empreses més contaminants del món, produeixen més del 70% de les emissions mundials de gasos d’efecte hivernacle.

Per últim, la lluita ecologista només pot anar unida a la lluita per la llibertat, la igualtat i la justícia social. Si no és així, és fer que els de sempre paguem els desgavells dels de dalt. Si no és així, podem donar espai a noves formes de feixisme verd, si no és així, mai assenyalarem els veritables culpables de la destrucció de la terra: l’avaricia i la set de benefici dels capitalistes.

No ens obligueu a escollir entre la fi del món i arribar a fi de mes.

Les dues lluites són la mateixa lluita.

Comunicat del Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya

JPEG -
Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Acció Social Ensenyament públic i de qualitat Informacions Mobilitzacions


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid