Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


[OPOSICIONS 19] Com ja és costum: un sistema d’accés i unes oposicions plenes d’irregularitats
dimarts 30 de juliol de 2019 - Visites: 0
Oposicions 2019
Menéame

PDF - 503.5 kB

Com a CGT Ensenyament tornem a denunciar que l’actual sistema d’accés a la funció pública és injust, arbitrari, selectiu i memorístic. (Vegeu Esquerda "Oposicions. Estabilitat o acomiadaments. Nosaltres decidim").

Tot i que les proves d’aquest any s’han invertit, primer es defensava la Programació, per a beneficiar, es deia, a les persones interines que ja treballaven, la sensació de selecció aleatòria per part de moltes persones participants continua sent una realitat.

Denunciem per enèsima vegada que són unes proves i uns temaris del tot obsolets (de finals dels anys 90), que ni tan sols s’adapten a la realitat educativa actual.

És exemplificador el greuge comparatiu patit en alguns tribunals a les proves d’FP: la defensa de les Unitats Didàctiques o Activitats d’Ensenyament Aprenentatge (Act. E-A), desprès de que el Departament d’Educació fes pública una nota aclaratòria, cada tribunal pren la decisió que creu convenient i perjudica a les persones que tenen una programació complerta amb totes les seves Act E-A desenvolupades (per exemple 19) envers qui tan sols ha elaborat les mínimes, que eren 6. Així, les primeres defensaven en base a un sorteig entre TOTES les Act E-A que havien desenvolupat al seu Mòdul Professional i les altres en base a un sorteig tan sols entre 6.

Es torna a repetir la manca de transparència quan les opositores han volgut reclamar s’han trobat en una indefensió total. L’actual sistema impossibilita qualsevol tipus de reclamació amb resultats efectius, tant a efectes de canvi de notes com de revisió de les proves, per tal de valorar-les i millorar la feina feta.

Aquestes oposicions, com les darreres han estat un clar exemple de què l’actual sistema genera sobrecàrrega d’esforç i ansietat per als aspirants, afecta a la mateixa tasca docent i la selecció d’aquests és arbitrària i opaca.

DES DE CGT PROPOSEM UN SISTEMA D’ACCÉS PER MÈRITS

És viable l’accés per mèrits? No només és viable sinó que queda recollit a l’EBEP, (Estatut Bàsic de l’Empleat Públic: article 61.6). A més, la nostra tasca educativa és fàcilment avaluable observant i valorant la nostra feina diària, i és el millor indicador possible per constatar la capacitat dels i de les aspirants. En qualsevol cas només aconseguirem que canviï el sistema d’accés amb la mobilització de totes les interines i el màxim suport de la resta de docents.

Encara els pròxims anys es preveu un accés massiu a la funció pública, que pot donar-se per la via d’aquestes oposicions totalment injustes o per la de l’estabilització amb criteris equitatius i transparents.

Només la mobilització del col·lectiu d’interines i el suport de tot el professorat aconseguirà canviar aquest sistema d’accés injust i arbitrari, no podem esperar que sigui el Departament d’Ensenyament qui modifiqui aquest sistema i doni prioritat a l’experiència sense la nostra pressió, la nostra força, i la nostra lluita. Si nosaltres ens aturem, el sistema deixa de funcionar.

LES QUE HI SÓN S’HI QUEDEN! ENTRE TOTES TOT!

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Adjudicacions d’estiu Formació Professional Informacions Interinatges i substitucions Mobilitzacions Tràmits Departament


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid