Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


La CGT davant de la pre-reserva de VOX de l’auditori del Tecnocampus
Comunicat CGT – Tecnocampus
dissabte 2 de febrer de 2019 - Visites: 0
Universitat
Menéame

PDF - 110.9 kB

Com sabreu, l’organització política VOX ha formulat una pre-reserva de lloguer de l’Auditori del Tecnocampus per un acte de la seva organització el proper dissabte 30 de març. L’esdeveniment, doncs, no té encara una ferma confirmació de la reserva.

Davant d’aquesta situació, des de la secció sindical de la CGT – Tecnocampus volem manifestar la següent posició:
1.- Entenem que el Tecnocampus és un centre universitari. La universitat és, certament, un espai de debat i reflexió, que s’emmarca dins del pacte social que proporciona la Declaració Universal de Drets Humans, en els quals s’empara el propi concepte de democràcia. La universitat ve regida per uns principis ètics que, malgrat la diversitat ideològica dels seus membres, ens són comuns, com ho demostra el fet de disposar d’una Comissió d’Igualtat (com tots els altres centres universitaris) o protocols d’actuació en els casos de trànsit de gènere de l’estudiantat, entre d’altres exemples.
2.- Vox és una organització amb un clar tarannà feixista, que promou obertament idees directament contràries als drets humans.
3.- Celebrem la reivindicació dels estudiants del centre en relació a la concepció de la universitat com un espai de valors i pensament crític i la seva directa oposició amb els plantejaments de Vox.
4.- Reclamem que, independentment de la capacitat efectiva en la gestió dels espais del centre, la Fundació Tecnocampus es posicioni categòricament en contra d’activitats que promoguin el masclisme, la xenofòbia i, en general, tota manifestació contrària als drets fonamentals.

Per això volem condemnar enèrgicament que un acte que aposti per la intolerància pugui desenvolupar aquest discurs dins de les parets d’un centre universitari. Apostem, doncs, per generar la suficient pressió social perquè aquesta pre-reserva no es dugui a terme en el recinte del Tecnocampus, un centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra.

Secció Sindical de la CGT del Tecnocampus cgt@tecnocampus.cat

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Acció Social Universitat


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid