Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Donem suport a la vaga general del 7 de febrer
dilluns 21 de gener de 2019 - Visites: 0
Comunicats CGT
Menéame

PDF - 372.6 kB

Hem decidit en assemblea d’afiliades donar suport a la vaga general convocada per al 7 de febrer i cridem als i a les treballadores de l’ensenyament a participar-hi.

Compartim les raons per les quals s’ha convocat (derogació de les reformes legislatives de treball i seguretat social, salari mínim de 1.200 euros, inspecció de treball dotada de recursos suficients, igualtat de gènere en el món del treball i superació de la bretxa salarial, recuperació del poder adquisitiu de salaris i pensions) i recordem que en tenim moltes més raons per mobilitzar-nos. És per això que seguim treballant per donar continuïtat a la vaga del 29N per revertir les retallades que manté el Govern de la Generalitat a l’ensenyament públic i que també hem convocat Vaga General Feminista per al proper 8 de març.

No podem obviar que aquesta vaga arriba a l’inici dels judicis als dirigents polítics i socials que van impulsar el referèndum de l’1 d’octubre. I no podem ni volem oblidar que la majoria de les persones que ara seran jutjades són dirigents de partits polítics que han dut a terme les retallades i privatitzacions que patim i també han estat responsables de la repressió que hem patit i patim els moviments socials i sindicats combatius. No hem deixat ni deixarem de combatre les seves polítiques ni els seus governs. Però, si s’ha de jutjar a molts i moltes polítiques, és per enriquir a uns pocs a costa de portar misèria a milions de treballadores i treballadors, no pas per organitzar un referèndum.

Cal tenir molt clar, que la repressió no afecta només als i les dirigents que ara seran jutjades. Encara tenim docents encausades per fer debats a les aules i el nostre col·lectiu segueix en el punt de mira. Tenim companyes i companys amb causes obertes per mobilitzar-se en defensa del dret a l’autodeterminació i també pels drets socials, com ara les 27 i més, Aturem el Parlament o per participar a la Vaga General Feminista de l’any passat. I aquesta repressió ve dels aparells de l’Estat però també dels aparells repressius dels successius Governs de la Generalitat de Catalunya.
Segurament, a nivell organitzatiu, aquesta no és la vaga general que haguéssim volgut. En aquest sentit cal que les organitzacions sindicals combatives, amb altres organitzacions i col·lectius, seguim treballant per construir conjuntament mobilitzacions unitàries, contundents i decidides des de baix que lliguin la defensa dels drets democràtics i llibertats amb la dels drets dels i de les treballadores.

No podem restar impassibles davant l’embat repressiu de l’Estat que, si triomfa, avançarà també contra els i les qui lluitem pels drets socials i per les nostres condicions laborals i de vida com a treballadores i treballadors. I hem de respondre de la millor manera que tenim per fer-ho: organitzant-nos als nostres centres de treball i mobilitzant-nos als carrers.

En aquest sentit, i per revertir les retallades a l’ensenyament públic, recordem que l’Assemblea de treballadores de l’ensenyament públic de les comarques de Barcelona, que s’està reunint periòdicament, convoca a una setmana de lluita del 4 al 10 de febrer amb tancades a diversos centres a les quals us animem a participar-hi.

CGT Ensenyament Barcelona, 31 de gener del 2019

Comparteix
 Convertir a ebook
Documents adjunts

Etiquetes
Acció Social Gènere Informacions


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid