Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Presentació del llibre ’El Congrés de Sants de 1918’
21 i 27 de setembre
dimarts 18 de setembre de 2018 - Visites: 0
Memòria Històrica
Menéame

Divendres 21 de setembre, a les a les 19h. a l’Associació Sociocultural l’Aurora - CGT Rubí, Plaça Clavé, 4 (Rubí).

Dijous 27 de setembre, a les 19h. a la Sala d’actes de la Biblioteca Vapor Vell (Barcelona)

Presentació del llibre ’El Congrés de Sants de 1918’, a càrrec de d’Emili Cortavitarte Carral, president de la Fundació Salvador Seguí.

El Congrés de Sants de la CNT catalana es celebrà del 28 al 30 de juny a l’Ateneu Racionalista del carrer Vallespir. L’1 de juliol es va fer el míting final a la Rambla Santa Mònica. Van assistir-hi 155 delegats de 137 sindicats d’ofici, 11 Federacions Locals… representant més de 73.000 afiliats. És considerat un dels congressos fonamentals de l’anarcosindicalisme.

El principal acord fou la constitució dels sindicats únics que agrupaven treballadors del mateix ram productiu, en substitució dels sindicats d’ofici. Una tàctica organitzativa més adequada per potenciar la solidaritat de classe i enfrontar-se a la noves formes de producció capitalista.

També varen donar prioritat a l’acció directa en la resolució dels conflictes laborals, potenciar la sindicació femenina, impulsar les escoles racionalistes, reivindicar la jornada de vuit hores, els salaris mínims fixats pels sindicats, l’abolició del treball a preu fet i l’explotació de menors i la negativa a treballar hores extraordinàries.

La Fundacio Salvador Segui Catalunya ha publicat un llibre commemoratiu on trobareu les actes de les sessions, els acords, el míting final i altra documentació relativa al Congrés i una introducció i un glossari per entendre millor l’època i els personatges històrics.

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Informacions Memòria Històrica Moviment llibertari Zones


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid