Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


NO al tancament del Cicle Documentació Sanitària a l’INS la Ferreria de Montcada
dilluns 7 de maig de 2018 - Visites: 0
Zona Baix Vallès
Menéame

Cridem a tota la Comunitat Educativa a participar a la CONCENTRACIÓ contra el tancament del Cicle de Documentació Sanitària de la Ferreria. Dijous 17 de maig a Barcelona, a les portes del Departament d’Ensenyament (Via Augusta), a partir de les 15.30 h.

NO al tancament del Cicle Documentació Sanitària a l’INS la Ferreria de Montcada.

El Cicle Formatiu de Documentació Sanitària, es va implantar el curs 2007-08 i va suposar una especialització dels docents en la matèria mitjançant formació permanent i específica que garanteix una qualitat dels estudis a l’alumnat.

L’estabilitat de la plantilla en aquesta especialitat i la participació d’aquesta en la transició del pla LOGSE i l’adaptació curricular al pla LOE certifica l’experiència i qualitat de l’equip docent de La Ferreria tal i com evidencien les enquestes de satisfacció de l’alumnat.

Durant els 10 anys de trajectòria formativa en l’especialitat la demanda de matrícula ha estat continua amb un nivell d’inserció laboral dels més alts de l’FP segons dades del Departament: 71,8% de l’alumnat graduat treballa al cap de 9 mesos, 42,6% en l’especialitat. El cicle dona continuïtat al CFGM de Cures Auxiliars d’Infermeria i posteriorment a la universitat, entre el 40-50 % de l’alumnat que gradua accedeix a Grau Universitari.

La inserció laboral ha estat continua en els centres sanitaris, els centres d’atenció primària, i els hospitals públics del territori com el Taulí, el Vall d’Hebron, Can Ruti... La Estratègia Nacional d’Atenció Primària i Salut Comunitària (ENAPISC) suposa un dels eixos per la desprivatitizació del sistema sanitari , amb la inversió de 397M € i la incorporació de 5.000 professionals als equips d’atenció primària ,EAP, amb perfils de metges i infermeres i sobretot atorgant gran rellevància als treballadors socials sanitaris i als administratius sanitaris.

L’oferta pública al Vallès Occidental d’aquesta especialitat és del 50% del total de l’oferta i es limita a l’INS La Ferreria i al Barcelonès aquesta es limita al 30% de l’oferta formativa. D’aquesta manera es limita l’accés a la formació i les oportunitats de treball a les famílies amb menys recursos econòmics.

L’opaca reordenació a l’FP

Tot i l’anunci de l’ENAPISC el mes de maig, el departament d’ Ensenyament no va planificar un augment d’oferta pública en la família de Sanitat per donar cobertura a la creació de nous llocs de treball del sector. Amb l’aplicació del 155 a Catalunya ha quedat aturada l’Estrategia Sanitària però Ensenyament continua amb el seu Pla estratègic de reordenació a l’FP i anuncia als centres tancaments de línees pel proper curs.

  • Denunciem la manca de transparència d’aquest Pla territorial de l’FP i respon a les polítiques de retallades i privatització dels darrers anys en els serveis públics i l’educació.
  • Exigim l’aturada dels tancaments previstos a la Ferreria i als altres centres i l’augment de l’oferta formativa pública en els centres i territoris amb necessitats d’inserció laboral al mercat de treball.
  • Cridem a tota la Comunitat Educativa a participar en les properes mobilitzacions contra el tancament del Cicle de la Ferreria.

#FreeLaFerreria

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Formació Professional Informacions Mobilitzacions Zones


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid