Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


NO al tancament del Cicle Documentació Sanitària a l’INS la Ferreria de Montcada
divendres 13 d'abril de 2018 - Visites: 0
Zona Baix Vallès
Menéame

Cridem a tota la Comunitat Educativa a participar en les properes mobilitzacions contra el tancament del Cicle de Documentació Sanitària de la Ferreria que començaran aquest divendres 13 d’abril amb una manifestació que començarà a l’Institut a les 18.30h i acabarà davant de la Casa de la Vila.

NO al tancament del Cicle Documentació Sanitària a l’INS la Ferreria de Montcada.

El Cicle Formatiu de Documentació Sanitària, es va implantar el curs 2007-08 i va suposar una especialització dels docents en la matèria mitjançant formació permanent i específica que garanteix una qualitat dels estudis a l’alumnat.

L’estabilitat de la plantilla en aquesta especialitat i la participació d’aquesta en la transició del pla LOGSE i l’adaptació curricular al pla LOE certifica l’experiència i qualitat de l’equip docent de La Ferreria tal i com evidencien les enquestes de satisfacció de l’alumnat.

Durant els 10 anys de trajectòria formativa en l’especialitat la demanda de matrícula ha estat continua amb un nivell d’inserció laboral dels més alts de l’FP segons dades del Departament: 71,8% de l’alumnat graduat treballa al cap de 9 mesos, 42,6% en l’especialitat. El cicle dona continuïtat al CFGM de Cures Auxiliars d’Infermeria i posteriorment a la universitat, entre el 40-50 % de l’alumnat que gradua accedeix a Grau Universitari.

La inserció laboral ha estat continua en els centres sanitaris, els centres d’atenció primària, i els hospitals públics del territori com el Taulí, el Vall d’Hebron, Can Ruti... La Estratègia Nacional d’Atenció Primària i Salut Comunitària (ENAPISC) suposa un dels eixos per la desprivatitizació del sistema sanitari , amb la inversió de 397M € i la incorporació de 5.000 professionals als equips d’atenció primària ,EAP, amb perfils de metges i infermeres i sobretot atorgant gran rellevància als treballadors socials sanitaris i als administratius sanitaris.

L’oferta pública al Vallès Occidental d’aquesta especialitat és del 50% del total de l’oferta i es limita a l’INS La Ferreria i al Barcelonès aquesta es limita al 30% de l’oferta formativa. D’aquesta manera es limita l’accés a la formació i les oportunitats de treball a les famílies amb menys recursos econòmics.

L’opaca reordenació a l’FP

Tot i l’anunci de l’ENAPISC el mes de maig, el departament d’ Ensenyament no va planificar un augment d’oferta pública en la família de Sanitat per donar cobertura a la creació de nous llocs de treball del sector. Amb l’aplicació del 155 a Catalunya ha quedat aturada l’Estrategia Sanitària però Ensenyament continua amb el seu Pla estratègic de reordenació a l’FP i anuncia als centres tancaments de línees pel proper curs.

  • Denunciem la manca de transparència d’aquest Pla territorial de l’FP i respon a les polítiques de retallades i privatització dels darrers anys en els serveis públics i l’educació.
  • Exigim l’aturada dels tancaments previstos a la Ferreria i als altres centres i l’augment de l’oferta formativa pública en els centres i territoris amb necessitats d’inserció laboral al mercat de treball.
  • Cridem a tota la Comunitat Educativa a participar en les properes mobilitzacions contra el tancament del Cicle de la Ferreria que començaran aquest divendres 13 d’abril amb una manifestació que començarà a l’Institut a les 18.30h i acabarà davant de la Casa de la Vila.

#FreeLaFerreria

Fins ara s’han dut terme 2 concentracions davant SSTT Vallès Occidental (7 març al matí, i 13 març a la tarda), així com una concentració davant el Departament d’Ensenyament (21 març al matí).

S’ha creat una assemblea de professorat i alumnat per recollir idees i propostes per realitzar accions en contra del tancament del CFGS DAS i del grup de CFGM CAI.

Aquesta assemblea ha acordat que la propera acció que es realitzarà, serà una tancada a l’institut per aquest proper divendres 13 abril. L’acte previ a la tancada serà una manifestació que començarà a les 18h30 davant l’institut, i que acabarà a la Casa de la Vila de Montcada.

Una vegada acabada la manifestació (cap a les 21h) es farà un sopar davant l’institut sota el lema "Porta el tupper ple i fes pinya amb nosaltres". A les 22h hi haurà assaig obert del grup de Batucada "Els diables de Montcada".

Per dissabte al matí hi ha previst un concert de rock i multiesports. Les dues activitats es farien al voltant de les 11h.

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Fomació Professional Informacions Mobilitzacions Zones


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid