Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


11 d’Abril, Assemblea de treballadores. Participa i decideix. ENS HI JUGUEM MOLT
18.30h, seu CGT (Pare Lainez, 18, BCN)
dissabte 24 de març de 2018 - Visites: 0
Assemblea de treballadores de l’ensenyament públic
Menéame

Convoquem al professorat a una Assemblea el pròxim 11 d’abril, a les 18:30h a la nostra seu (Carrer Pare Lainez, 18, Àtic, Barcelona) i reiterem a la resta de sindicats la nostra voluntat de convocar i organitzar conjuntament aquesta i/o d’altres assemblees per tal de debatre i decidir, amb el màxim de professorat possible, com responem i revertim els gravíssims atacs que estem patint.

Vine, participa i decideix.

PNG -

pdf

Per què és tan important?

Estem en un moment decisiu en el qual ens hi juguem com serà l’educació pública a Catalunya els propers anys i que podem agrupar en tres grans fronts:

- Els atacs de l’Estat a l’escola pública catalana, que inclou les acusacions i denúncies al personal docent per imposar el silenci a les aules, l’atac a la immersió lingüística, la recentralització del currículum i la voluntat d’introduir elements que recorden a la Formació del Espíritu Nacional del franquisme, però també la renovació de 1956 concerts educatius, via 155, que inclouen els dels centres religiosos i que segreguen per sexe. (Veure comunicat Davant els greus atacs que estem patint)

- Les retallades i la privatització que els darrers anys hem patit per part dels successius Governs de la Generalitat però que el curs passat vam començar a revertir amb mobilització. No dubtem que el proper Govern de Catalunya no ens regalarà res, però seguint el camí del curs passat, estem en condicions de seguir revertint retallades i aconseguir la segona hora lectiva i l’inici de la supressió de concerts educatius entre d’altres. (Veure Esquerda Seguim Revertint les Retallades Pendents i #SuprimimConcerts).

- Les oposicions massives dels propers anys que poden suposar l’estabilització de la gran majoria de l’actual personal interí o l’acomiadament de molts i moltes companyes. A Andalusia ja s’estan fent vagues sota el lema “Els qui estan es queden”. Aquest és el camí a seguir per aconseguir un canvi del model d’accés a la funció pública basat en l’experiència docent i no pas en exàmens teòrics. (Veure Esquerda Oposicions: estabilitat o acomiadaments. Nosaltres decidim!)

Què debatrem i decidirem?

Davant la situació actual de CGT Ensenyament insistim a fer una crida a la resta de sindicats a convocar conjuntament Assemblees per tal de debatre i decidir amb el màxim de treballadores i treballadors de l’ensenyament públic. Però, a l’espera d’una resposta positiva en aquest sentit i per la importància i urgència de les qüestions esmentades, convoquem a una Assemblea de treballadores de l’ensenyament públic per:

1- Debatre i concretar una PLATAFORMA REIVINDICATIVA a partir de la següent proposta:

Prou repressió: ni encausades ni callades.

La immersió lingüística no es toca: ni casella del castellà ni extensió del 25%.

Suprimim concerts: Ni tancaments de P3 ni massificació a secundària.
- Supressió immediata dels concerts a entitats religioses que segreguen per sexe.
- Pla de supressió progressiva de la totalitat dels concerts.

Revertim retallades
- Reducció de l’hora lectiva pendent.
- Substitucions des del primer dia de baixes, permisos i reduccions de jornada de tot el personal.
- Prou penalitzacions a l’embaràs, maternitat i cura de fills i filles: ni descomptes, ni baixes en la cotització.

Els qui estan es queden. Canvi del model d’accés a la funció pública que permeti l’estabilització del personal interí.

2- Construir un PLA DE LLUITA sobre el qual hem de decidir com aconseguim que hi participi el màxim de companyes, quines mobilitzacions convoquem i si ha d’incloure convocatòria de VAGA/UES.

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid