Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Assetjament psicològic i altres discriminacions a la feina
Menéame

PDF - 82.7 kB

Des del gener de 2015 és vigent el Protocol per a la prevenció, la detecció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament psicològic i altres discriminacions a la feina, que es va aprovar en la reunió de la Comissió Paritària General de Prevenció de Riscos Laborals del 23 de gener de 2014, i que va entrar en vigor un cop que aquesta Comissió va aprovar, el 19 de desembre de 2014, les Tècniques i instruments per a la investigació d’una sol·licitud d’intervenció per assetjament psicològic laboral i altres discriminacions en l’àmbit laboral de la Generalitat de Catalunya.

Aquest protocol afecta a tots els empleats i empleades públics inclosos en l’Acord general sobre condicions de treball del personal de l’àmbit d’aplicació de la Mesa General de Negociació de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i el Conveni col·lectiu únic de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya. El protocol no és d’aplicació al personal del cos de Mossos d’Esquadra ni al personal de l’Administració de Justícia destinat a Catalunya.

El mes de desembre de 2016, la Comissió Paritària General de Prevenció de Riscos Laborals va aprovar una addenda al Protocol, que va analitzar les deficiències detectades al llarg del primer any del seu funcionament.

Les principals novetats de l’addenda són les següents:

Cal garantir que els delegats de prevenció estiguin informats de tots els casos d’activació del protocol. Per aquest motiu, hi ha dos formularis "3":
- El formulari 3a, mitjançant el qual la Direcció General de Funció Pública informa d’un cas no admès a tràmit a la Secretaria General.
- El formulari 3b, que informa sobre un cas que sí s’ha admès a tràmit i que, per tant, es constitueix la comissió d’investigació.

Es pot interposar un recurs potestatiu de reposició contra les resolucions del director o directora general de la Funció Pública. Aquest canvi s’ha incorporat d’acord amb els informes elaborats per la Subdirecció General d’Ordenació Jurídica i d’Inspecció General de Serveis de Personal de la Direcció General de la Funció Pública, arran de dos recursos d’alçada que es van interposar.

En la mesura del possible, la Direcció General de Funció Pública ha entrevistar (presencialment o telefònicament) totes les persones proposades pels interessats.
Cal dur a terme o actualitzar l’avaluació de riscos psicosocials de la unitat a què estan adscrites els afectats.

>> Accés al tràmit

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Salut laboral


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid