Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Solidaritat amb el professorat d’El Palau de Sant Andreu de la Barca
Comunicat CGT Ensenyament 4 de gener
dijous 4 de gener de 2018 - Visites: 0
Comunicats CGT
Menéame

PDF - 220.1 kB

Des de l’1 d’octubre s’ha orquestrat una campanya de desestabilització de l’escola catalana per donar cobertura a una posterior reforma i intervenció des de l’Estat. La immersió lingüística, els continguts d’història o geografia o la formació d’un esperit crític estan en el punt de mira.

L’institut d’El Palau ha estat un dels més afectats per aquesta campanya, que avui s’estén a d’altres centres de Catalunya. Fins a 11 professors/es han estat citats a declarar per la Guàrdia Civil.

És prou conegut que Societat Civil Catalana, amb Ciutadans i el PP, han fet campanya denunciant l’escola pública catalana i els i les docents per adoctrinament, segregació i fins i tot incitació a l’odi. També dirigents estatals del PSOE han fet greu acusacions contra l’escola i el professorat català. El Ministeri, avui màxim responsable de la Conselleria d’Ensenyament pel 155, també ha animat a denunciar els docents catalans. Per aconseguir els seus objectius polítics, sembla que tot s’hi val. També el mal que s’està causant al dia a dia d’aquests centres, amb el deteriorament de la confiança i l’autoritat que envolta la tasca docent.

El Palau porta anys escolaritzant fills i filles de Guàrdies Civils i fins aquest moment mai hi havia hagut cap problema. Sempre s’havien resolt els conflictes que entre alumnes, famílies i professors/es en l’àmbit educatiu. Però en aquest cas, les queixes sobre el professorat no s’han presentat ni en a Consell Escolar, que és el màxim responsable de la convivència al centre, ni a la inspecció educativa: abans de qualsevol diàleg, apareixen als mitjans de comunicació i a la pròpia Guàrdia Civil.
Davant la inquietud del professorat, com a CGT vam demanar a Serveis Territorials del Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament que fes públic el resultat de la inspecció sobre els fets i que constatava que no hi havia cap indici d’actuació irregular per part del professorat. També ens vam adreçar a l’Ajuntament –que havia intentat una mediació infructuosa- perquè sortís al pas de les acusacions infundades. Però tots dos han optat pel silenci. La política de les administracions de callar i no sortir en defensa del seu professorat el condemna a la indefensió.

El mal que s’està fent al Palau i per extensió a l’ensenyament públic d’aquest país és enorme i les ferides trigaran a cicatritzar. Ja no és el problema dels i de les directament implicades sinó de tothom qui està en el centre: de la resta de professorat, de la majoria de famílies i dels i de les alumnes del centre. Per això, la resposta a aquest atac cal que sigui des de la defensa ferma dels nostres centres, amb la màxima unitat de tota la comunitat educativa.

Ens solidaritzem amb els companys i companyes afectats i amb tot el professorat d’El Palau i la resta de centres afectats. Exigim que s’aturi la criminalització del professorat, i que les autoritats que tenen responsabilitats en l’àmbit educatiu expliquin la veritat.

Sant Andreu de la Barca. 4 de gener de 2018

Comparteix
 Convertir a ebook
Documents adjunts

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid