Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


CGT denuncia el “modus operandi” del departament d’ensenyament a Lleida i demana el cessament del seu director, Miquel Àngel Cullerés.
Comunicat CGT Ensenyament. 19 de desembre
dimarts 19 de desembre de 2017 - Visites: 0
CGT Ensenyament Ponent
Menéame

PDF - 215.8 kB

La Federació d’Ensenyament de Catalunya del sindicat CGT manifesta que ha rebut queixes des de diferents agents de la comunitat educativa (mestres, equips directius i famílies) denunciant la mala praxis des dels serveis territorials del Departament d’Ensenyament a la província de Lleida, i especialment del seu director, el senyor Miquel Àngel Cullerés i amb la complicitat d’alguns inspectors. Aquesta pràctica ha afectat de manera sistemàtica i seguida en el temps a diverses escoles de la província (Ciutat Jardí i Ginesta de Lleida, Rosa Campà de Montferrer i Castellbó, Mare de Déu de la Mercè de Sant Ramon de la Segarra) i en elles es repeteixen reiteradament alguns dels aspectes que relaten:

·qüestionar sistemàticament models educatius diferents i explicitant una sèrie de comentaris ofensius i despreciables cap a la tasca professional educativa que fan en aquestes escoles.

· manifestar coaccions i amenaces d’obrir expedients als equips directius i al professorat per fets que no són constitutius d’aquest greuge ja que en alguns casos s’ha demostrat clarament.

· tergiversar informació de manera tendenciosa per influenciar a les famílies per posar-les en contra dels projectes educatius i de les persones que estan treballant per tirar-los endavant.

· utilitzar persones de determinats partits polítics i ben situades als ajuntaments com a eina de poder per controlar veus dissidents.

· incentivar determinat personal docent de la borsa –que ha estat conflictiu prèviament- per avivar la desestabilització d’aquestes escoles.

· denegar comissions de serveis i trasllats a altres escoles a mestres que ho havien demanat prèviament perquè no s’adaptaven als projectes educatius per, d’aquesta manera, perpetuar el conflicte i aconseguir el seu objectiu d’enfonsar el projecte educatiu.

· perseguir famílies que han decidit escolaritzar a casa, una decisió que ve donada perquè l’oferta educativa no satisfeia les seves expectatives respecte l’educació que volien per als seus fills.

Des del sindicat creuen que això respon a un “modus operandi” sistemàtic que recorda a tics mafiosos, i a més, denuncien que han demanat entrevistar-se amb el director dels serveis territorials per tal de mediar en conflictes d’aquest caire i que el silenci ha set la resposta obtinguda pel propi departament d’ensenyament a Lleida.

Davant aquests fets tant greus, el sindicat llibertari ha registrat una sol·licitud a la Conselleria d’Educació del Departament de la Generalitat demanant que iniciï una investigació sobre la mala praxis emprada des d’ensenyament a Lleida i que cessi de les seves funcions i responsabilitats públiques al director dels serveis territorials Miquel Àngel Cullerés per la seva incompetència, la seva irresponsabilitat i la nul·la professionalitat evidenciada per gestionar el sistema educatiu públic a la província de Lleida.

19 desembre

CGT Ensenyament Catalunya

Comparteix
 Convertir a ebook
Documents adjunts

Etiquetes
Informacions Zones


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid