Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


CGT Ensenyament denuncia la campanya difamatòria contra el nostre col·lectiu docent
dijous 12 d'octubre de 2017 - Visites: 0
Comunicats CGT
Menéame

Aquests dies estem llegint, veient i escoltant diferents opinions, on se’ns acusa, amb molta acritud i bel·ligerància, a tot el professorat de Catalunya d’ALLIÇONAR A L’ALUMNAT vers idees independentistes, a més de pertànyer, en una gran majoria, a una organització política concreta (malgrat que la llibertat de pensament i militància política està contemplada a la mateixa Constitució espanyola). A aquesta campanya mediàtica s’ha afegit el sr. Alfonso Guerra acusant-nos de nazis, sectaris i d’adoctrinar el nostre alumnat al més pur estil feixista.

El Ministeri d’Educació ha enviat ja dos requeriments al Departament d’Ensenyament perquè aclareixi diversos casos d’“adoctrinament ideològic” anteriors i posteriors al referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre i els últims dies s’han intensificat les crítiques a l’“adoctrinament” dels escolars catalans.

Aquestes acusacions atempten greument contra la dignitat professional i personal de tot el professorat i del conjunt del sistema educatiu català.

Se’ns està DIAFAMANT i INSULTANT, d’una forma gratuïta i sense cap fonament a totes aquelles persones que hem lluitat i continuem lluitant dia a dia per aconseguir una escola LLIURE, DEMOCRÀTICA, CATALANA, DE QUALITAT, PLURAL, INTERCULTURAL, ACOLLIDORA, RESPECTUOSA i COEDUCADORA que transmeti valors de tolerància, respecte i fraternitat entre totes les persones. Treballem per aconseguir que no hi hagi segregació, ni diferències de cap tipus. Implementem programes de resolució de conflictes mitjançant el diàleg, la cohesió, el respecte. A la majoria de centres educatius es fan Jornades sobre La Pau, la no-violència......on ensenyem als nostres alumnes a pensar, a reflexionar, a ser conseqüents, a establir criteris i resoldre els conflictes sense violència i de manera respectuosa .

Pensem a més quina imatge i respecte poden tenir el nostre alumnat, si a les professionals a les quals se’ns ha encarregat la seva educació ens tracten amb una manca de respecte absoluta per una part de la societat ; com podem treballar amb els i les nostres alumnes/as en la nostra tasca pedagògica i educativa?

Davant d’aquestes declaracions FALSES, INSULTANTS I DIFAMATÒRIES i per defensar la dignitat i exigir respecte vers el professorat de Catalunya:
FEM DENUNCIA PÚBLICA I EXPRESSEM EL NOSTRE REBUIG ABSOLUT D’AQUESTES DECLARACIONS.

EXÍGIM:

  • Una retractació pública dels autors d’aquestes declaracions.
  • La finalització immediata d’aquest atacs injustificats contra la nostra professió.
  • El reconeixement públic de la nostra tasca educativa

SEGUIM MANIFESTANT :

  • El nostre rebuig a l’escalada repressiva de l’Estat i a la presència extraordinària dels cossos repressius a Catalunya, en alguns casos prop de centres educatius, i la nostra voluntat de seguir mobilitzant-nos incloent la possibilitat de noves jornades de lluita, en contra de la repressió.
  • Lluny d’adoctrinar, defensem la llibertat d’expressió i els drets democràtics i socials en contra de l’adoctrinament i la obediència que pretén l’Estat espanyol amb les seves amenaces i l’ús de la força.
Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid