Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Tancament de l’Escola Montpedrós Sta. Coloma de Cervelló: massa coses a explicar i una rectificació urgent
dijous 15 de juny de 2017 - Visites: 0
Baix Llobregat
Menéame

El passat 25 d’abril es votava al Parlament una proposta de resolució que demanava reobrir l’escola Montpedrós i tornar al projecte inicial de construcció d’un nou institut al terreny previst. Però la proposta va ser rebutjada amb els vots en contra de JXS i les abstencions de CSQEP i PSC. El PP, Ciutadans i la CUP hi van votar a favor.

Cap grup va justificar que el tancament del Montpedrós hagués estat una decisió encertada dos anys després. El gran argument de JXS és que no volen esmenar un acord entre ajuntament i el Departament i que va ser el consistori qui va proposar tancar l’escola. CSQEP i PSC es limiten a dir que ja són fets consumats irreversibles. Pocs arguments per justificar el primer tancament d’escola pública al Baix Llobregat quan aquests mateixos grups polítics s’han fet un tip de declaracions contra el tancament de cap línia de P3 pública al Baix.

Les dades confirmen que l’escola no s’hauria d’haver tancat:

1.- en primer lloc per què des del Departament es considerava que amb dues línies de P3 n’hi havia prou al municipi. El curs passat es va haver d’obrir una tercera i aquest curs una quarta. És a dir, era perfectament raonable mantenir obertes les tres escoles. Per absorbir els i les alumnes del Montpedrós, a l’escola de la Colònia es van haver de posar barracons.

2.-La realitat és que una bona part de la població Cesalpina, Can Via, La Pineda i Casc Antic s’han quedat sense oferta de places públiques de proximitat i ara tenen l’escola pública més propera entre els 2 i els 4’5km de distància. A més, no s’ofereix transport escolar (al ser dins el mateix municipi). Cada matí el desplaçament d’alumnes satura el carrer que porta d’aquests barris a la Colònia. Veure mapa.
Cal tenir en compte que el curs 2015-16 al Montpedrós hi va haver 13 matrícules noves, tot i sent una escola de tancament progressiu, demostrant la necessitat de que hi hagi una escola a la zona.

3.- Pel que fa al nou institut que s’ha d’edificar sobre l’antiga escola, el projecte s’endarrereix i és evident la dificultat de construir les noves instal·lacions en un terreny limitat per un desnivell / barranc, suposant força pèrdua de pati. Per contra el lloc assignat per l’ajuntament el 2013, al costat del camp de Futbol, era pla i també proper a l’estació i la carretera i per tant a vies de comunicació imprescindibles per poder ampliar l’oferta de postobligatòria a alumnes d’altres municipis.

La decisió de tancar l’escola és doncs inexplicable. Alhora, el mateix setembre 2016 s’obria l’escola privada Akua a Cesalpina. Consultat sobre el tancament, el Síndic de Greuges explica per carta a desembre de 2016 que segons el Departament d’Ensenyament ”l’entitat promotora no ha sol·licitat les indicacions per iniciar la segona fase d’autoritzacions d’obertura del nou centre”. Per contra, la pàgina web de la Fundació Akua assegura que les activitats van començar el setembre del 2016. L’Escola Akua no consta al llistat de centres del Departament ni tampoc se’n fa esment a la web municipal. També caldrà que algú expliqui quina és la situació del centre.

Massa preguntes sense resposta. I encara hi ha temps de rectificar i reobrir el Montpedrós mentre no es licitin les obres del nou institut.

Santa Coloma de Cervelló, 4 de juny de 2017

Josep Lluís del Alcázar.
Delegat sindical de la CGT Baix Llobregat.

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid