Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Seguim la lluita!
dimecres 1 de febrer de 2017 - Visites: 0
Ed Pública NO UNIV.
Menéame

PDF - 190 kB

CGT Ensenyament desconvoquem la vaga del 9F. Rebutgem l’acord signat per UGT, CCOO i USTEC. Seguim la lluita!

CGT Ensenyament hem decidit, a l’Assemblea Oberta de l’1 de febrer, no ratificar la nostra convocatòria de vaga pel dia 9 de febrer.

El passat 18 de gener, a l’Assemblea Oberta als i a les treballadores de l’Ensenyament Públic, vam acordar convocar a la vaga del 9 de febrer i dur a terme una altra Assemblea Oberta el dia 1 de febrer per ratificar aquesta decisió, atès que, tal i com explicàvem al comunicat de Balanç de la vaga del 18G i continuïtat, prevèiem que hi podrien haver canvis que afectessin la pròpia convocatòria de vaga ja que “els mateixos sindicats han reconegut que aquesta pot ser desconvocada si s’accepten abans algunes de les reivindicacions.” Malauradament, s’han confirmat aquests pronòstics: els mateixos sindicats que convocaven la vaga massa tard, l’han desconvocat massa d’hora.

Tal i com queda recollit al comunicat CGT davant l’acord entre UGT, CCOO, USTEC i el Departament d’Ensenyament, aquesta desconvocatòria arriba “sense haver assolit la totalitat de les reivindicacions que tots els sindicats vam qualificar de mínims en el seu conjunt i més encara quan hi ha moltes possibilitats que la votació final dels pressupostos s’ajorni al mes de març i en una situació política que permetia assolir-les totes.”

Ens reafirmem en que la convocatòria de vaga que només vam convocar des de CGT ha incidit en la incorporació dels/de les 3.500 docents i que era el millor moment per fer-la atès que arribava en una situació en la qual el govern estava en minoria i encara no comptava amb el suports necessaris per aprovar els pressupostos. En l’actual context, un cop coneguda la decisió de la CUP-CC el 28 de gener, de donar suport als pressupostos (aquest era un dels motius de la discrepància en les dates), les possibilitats de canviar-los quedava sensiblement reduïda. Tot i això, l’ajornament de l’aprovació final dels pressupostos al març ens ampliava el termini per fer una nova vaga, aquest cop unitària i amb perspectives de continuïtat si es veia convenient.

L’acord signat pels sindicats esmentats no incorpora cap reivindicació més sobre les que ja havia fet públiques anteriorment el govern, ja que la reducció de la segona hora lectiva que publicitaven com a gran novetat ha quedat finalment en que el Departament “tindrà en consideració la demanda”. Però a més, l’acord talla en sec les perspectives de continuïtat donant per bo tant allò aconseguit com allò que no. Tampoc no diu res de la baixada de ràtios ni a secundària ni a primària i, per tant, deixa oberta la possibilitat de nous tancaments de grups públics, justament quan estem a punt d’entrar en el procés de matriculació.

En aquest sentit, i en tant que nosaltres no hem signat res, la nostra desconvocatòria de vaga del 9 de febrer no implica que donem per bons els pressupostos d’ensenyament, ni encara menys el seu conjunt. Seguirem lluitant contra aquests pressupostos amb noves propostes de mobilitzacions amb altres organitzacions o col·lectius, i mantenim obert i traslladem als centres el debat sobre la possibilitat de tornar a convocar vaga/gues en el que queda de tràmit o més enllà d’aquests. Les reivindicacions aconseguides, encara que insuficients, han estat fruit de l’organització i mobilització dels i de les docents i han de suposar l’inici d’un punt d’inflexió en la reversió de les retallades que encara patim. Per tant, us encoratgem a totes i tots a fer assemblees als vostres centres (hi podem venir si així ens ho comuniqueu) i a participar activament en les mobilitzacions que ben segur proposarem properament.

Hem començat a revertir les retallades lluitant! Hem de seguir revertint les retallades lluitant!

CGT Ensenyament, dimecres 1 de febrer del 2017.

Comparteix
 Convertir a ebook
Documents adjunts

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid