Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Sobre la reunió amb els grups parlamentaris
dilluns 23 de gener de 2017 - Visites: 0
Ed Pública NO UNIV.
Menéame

Una delegació de la CGT s’ha reunit aquest matí al Parlament de Catalunya amb responsables d’educació dels grups parlamentaris. La reunió havia estat concretada en la vaga del 18 de gener.

CGT hem reafirmat la voluntat de seguir amb la lluita, amb les convocatòries del 26 i la vaga del 9 de febrer(que ratificarem en assemblea, amb la informació de que disposem el dia 1 de febrer).

CGT fa una crida a la resta d’organitzacions sindicals a que actuïn amb fermesa en la defensa del conjunt de la plataforma, mantenint la convocatòria de vaga del 9 de febrer i la continuïtat de les mobilitzacions fins a assolir totes les reivindicacions de mínims plantejades, perquè són en el seu conjunt assumibles, necessàries i urgents per començar a revertir 6 anys de retallades.

Una delegació de la CGT s’ha reunit aquest matí al Parlament de Catalunya amb responsables d’educació dels grups parlamentaris. La reunió havia estat concretada en la vaga del 18 de gener.

Des de CGT hem exposat els motius que ens van portar a fer la vaga del 18 de gener i les demandes que fem, que creiem que són imprescindibles i perfectament assumibles. Hem criticat el projecte de pressupost en matèria d’ensenyament no només per insuficient sinó per què continua creant un greuge comparatiu sagnant de la concertada en detriment de l’ensenyament públic. Tots els grups de l’oposició i la CUP-CC han manifestat que comparteixen les nostres demandes. També ens han informat de possibles mecanismes de finançament.

Hem pogut constatar que la mobilització engegada ha permès que l’ensenyament estigui avui al centre de l’agenda política. D’aquesta manera, i amb l’equilibri que ha de fer el Govern per tal que la CUP-CC li permeti aprovar els comptes, hem passat de la postura immobilista del Departament a les meses sectorials de novembre i desembre a les propostes de millora que ha fet aquests dies: 1 hora de reducció lectiva amb el compromís de recuperar la segona en tres anys, contractació de 3500 docents, reducció del temps d’espera de les substitucions... Hi ha hagut avenços però encara som lluny dels punts demanats com a mínims. També generen dubtes els compromisos que pugui fer el Govern de JxS per més enllà d’aquesta legislatura.

Finalment, com a CGT hem reafirmat la voluntat de seguir amb la lluita, amb les convocatòries del 26 i la vaga del 9 de febrer (que ratificarem en assemblea, amb la informació de que disposem el dia 1 de febrer). En aquest punt també ens han comentat que, molt probablement, hi hagi la demanda d’un informe al Consultiu i que aquest tràmit pot endarrerir l’aprovació definitiva dels pressupostos fins a principi de març.

En l’actual context, que evidencia que les mobilitzacions permeten aconseguir millores, serà important pel desenllaç la postura que la resta d’organitzacions sindicals prenguin demà a la mesa sectorial, per la qual cosa la CGT fa una crida a que actuïn amb fermesa en la defensa del conjunt de la plataforma, mantenint la convocatòria de vaga del 9 de febrer i la continuïtat de les mobilitzacions fins a assolir totes les reivindicacions de mínims plantejades, perquè són en el seu conjunt assumibles, necessàries i urgents per començar a revertir 6 anys de retallades.

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid