Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Prou intromissions a l’educació
dimecres 2 de novembre de 2016 - Visites: 0
CGT Ensenyament Ponent
Menéame

Comunicat CGT Ensenyament Ponent. La setmana passada els mitjans de comunicació ens informaven que el Bisbat de Solsona oferirà formació sobre sexualitat no només als seus adeptes sinó que també a les escoles de la comarca -siguin públiques o privades-. No deixa de sorprendre’ns que una entitat patriarcal, molts cops bel·ligerant amb les dones, que fomenta la discriminació en el seu si, que predica des del celibat i que promou una sexualitat heterosexual i amb finalitats reproductives, vulgui formar a les futures generacions sobre aquest aspecte.

Creiem que a cap confessió -catòlica, jueva o musulmana- se li ha de permetre immiscir-se en aspectes personals i molt menys fer-ho des de l’escola pública. Més greu encara és que ho faci en temes de sexualitat i família, quan és de tothom sabut que no respecten ni comparteixen aspectes reconeguts social i legalment com les famílies i sexualitat entre persones del mateix sexe.

Des de la comunitat educativa, tant famílies, com professorat i sindicats estem perplexos davant la passivitat, inoperància o connivència del Departament d’Ensenyament respecte a entitats que s’estan immiscint de forma més o menys directa en aspectes educatius.

Entitats financeres -que han arruïnat les famílies i l’economia del país- que entren als instituts a explicar la seva visió de l’economia i els estalvis, empreses alimentaries parlant d’educació per la salut, o entitats religioses adoctrinant sobre sexualitat. Quin serà el proper improperi que permetrà el Departament?

Tot això no és casualitat, estem assistint a l’esperpèntic desmantellament de l’educació pública amb la mediació expressa del Departament comandat per JuntsPerqueSi. Primer buiden de contingut alguns aspectes que han de ser educatius, amb negligència i mala fe i després com evidentment no funcionen, l’ofereixen al millor postor, ja sigui la formació dels mestres o l’educació " financera" de l’alumnat. Aquesta formula ja ens la sabem.

El que ens preguntem és, fins quan la ciutadania ens quedarem de braços creuats mirant com desmunten l’estat del benestar? Encara no hi ha prou motius per sortir al carrer? Per manifestar-nos enèrgicament? Per fer vaga? No ens han tret prou drets com a classe treballadora? No arrosseguen prou els nostres fills i nets cap a un futur negre i massa incert? Nosaltres ho tenim clar, seguirem a les trinxeres de la justícia social. Mobilitzant per una educació de qualitat, pública, laica i on es fomenti el pensament crític per caminar cap un desenvolupament integral i sostenible del conjunt de la societat. Per un model de Departament que posi per sobre de tot els interessos de la societat i no els dels lobbies o les empreses.

Secció Sindical d’Ensenyament de la CGT Lleida
https://www.facebook.com/cgtensenyamentlleida/

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Ensenyament públic i de qualitat Zones


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid