Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Cal un nou impuls a l’educació pública de persones adultes
dimecres 7 de setembre de 2016 - Visites: 0
Un nou impuls per a l’Educació de persones adultes
Menéame

Mesa de l’Educació Pública de FPA de Catalunya. proposen iniciar una campanya en defensa de les escoles d’adults públiques que es concreta demanant resolucions des dels centres, reunions a la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat, a la Comissió d’Ensenyament del Parlament, amb els Parlamentaris europeus... L’objectiu de la campanya des d’ara és la mobilització del sector per fer possible un canvi de política educativa als centres de formació de persones adultes i que el curs comenci amb normalitat, sense angoixes per al professorat.

Nota de premsa

CAL UN NOU IMPULS A L’EDUCACIÓ PÚBLICA DE PERSONES ADULTES

El curs per les escoles de Formació de Persones Adultes comença aquest dilluns, 19 de setembre.

Aquest curs es produeix un canvi de finançament de gran part dels programes de formació, que passen a ser cofinançats pels Fons Socials Europeus. Un canvi que permet a la Generalitat ingressar una quantitat important de diners per a activitats que ja està fent i provoca una sobrecàrrega de treball als centres i molts dubtes.

El 15 de setembre, 130 professors/es d’escoles de FPA es van aplegar al Palau Alòs a Barcelona en una jornada de debat convocada per la Mesa de l’Educació Pública de Formació de Persones Adultes de Catalunya, per valorar aquesta situació i prendre mesures per al present i el futur.

Des de la Mesa de l’Educació Pública de FPA de Catalunya manifestem el rebuig unitari a l’acció de govern de la Generalitat i de l’actual conselleria d’Educació cap als centres públics de formació de persones adultes:

1. Les escoles d’adults públiques que passen a ser cofinançades pels FSE denuncien com s’ha fet el procés: a última hora sense cap debat previ, sense transparència, tan sols aprofitant recursos europeus que haurien de servir per impulsar noves iniciatives per pagar el que ja s’està fent, i sense saber on van a parar els diners.

Per tant exigim:

- Transparència. Saber les quantitats, la destinació... Es parla que serien d’un total de 305 milions pels tres anys: 60 anirien als Centres de Formació de persones adultes, a raó de 20 cada any. Suposadament, com que es tracta de “cofinançament”, la Generalitat hauria d’aportar una quantitat similar.

- Garanties de continuïtat. No hi pot haver cap dubte quan acabi el programa el 2019 que -segueixi o no- es continuaran totes les activitats que es portin a terme.

- Que part d’aquests diners es destinin a:
* Un mínim d’un administratiu/va per centre per ocupar-se de la burocràcia que els FSE generen.
* Avenç amb la gratuïtat. Cal que l’arribada d’aquests diners permeti la gratuïtat de la formació d’adults.
* Més dotacions de material i funcionament amb marge per gestionar-lo des del centre, atenent a les necessitats específiques.

- Simplificació de la burocràcia. Cal procedir a integrar els programes informàtics i fer que funcionin, per tal de deixar de perdre hores i hores.

2. Les escoles d’adults públiques instem a la revisió urgent de l’oferta educativa perquè ha quedat estancada, hermètica i desfasada pels nous reptes i demandes de la població. Cal avançar propostes de futur.

Per tant exigim que l’oferta educativa sigui:

  • Adaptada als col·lectius que tenim als centres.
  • Flexible. Possibilitat des dels centres de programar de micro-cursos o intensius per respondre a més necessitats. Una borsa d’hores de gestió autònoma.
  • Amb material. Ens calen d’edicions del Departament
  • Amb terminis de matriculació adequats a la realitat de les persones adultes.
  • Amb difusió i publicitat de l’oferta en els mitjans de comunicació públics

3. Les escoles d’adults públiques demanem la revisió dels acords del 2006 que es va signar amb els sindicats.

El darrer acord de desplegament i regulació de l’Educació de Persones Adultes continua sent el punt de referència. Però cal una profunda revisió:

  • Temes que no s’han desplegat, com la potenciació de la xarxa de centres. Mentre es continua la privatització facilitant l’obertura d’escoles d’adults privades.
  • Reivindicacions de les condicions laborals que van quedar pendents i no va recollir l’acord. Tutories, coordinadors
  • Especificitat de l’Educació d’Adults.
  • Noves necessitats de plantilles.

Per tot això proposem iniciar una campanya en defensa de les escoles d’adults públiques que es concreta demanant resolucions des dels centres, reunions a la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat, a la Comissió d’Ensenyament del Parlament, amb els Parlamentaris europeus... L’objectiu de la campanya des d’ara és la mobilització del sector per fer possible un canvi de política educativa als centres de formació de persones adultes i que el curs comenci amb normalitat, sense angoixes per al professorat.

No oblidem el marc general de lluita a tot l’ensenyament per recuperar tot el que s’ha perdut en aquests anys de retallades (hores lectives, salaris...) i mantenir el contacte amb les reunions de zona de primària i secundària.

Mesa de l’Educació Pública de FPA de Catalunya

Constituïda per les assembles de professorat i els sindicats CCOO, USTEC i CGT.

Comparteix
 Convertir a ebook
Documents adjunts

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid