Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Els drets es guanyen amb la mobilització
dimecres 16 de desembre de 2015 - Visites: 2
Comunicats CGT
Menéame

PDF - 87.7 kB

Comunicat. CGT Ensenyament davant les concentracions del 15 de desembre

Des de CGT Ensenyament animem a tots i a totes les treballadores de la funció pública a participar en les concentracions convocades pel 15 de desembre i en les successives mobilitzacions que tinguin l’objectiu de recuperar les nostres condicions laborals i els nostres serveis públics i drets socials.

Fa pocs dies vam fer públic el comunicat “Mas retorna’ns la paga” en el qual tornem a denunciar la responsabilitat dels governs de l’Estat i de la Generalitat en el robatori de les pagues addicionals dels anys 2012, 2013 i 2014, alhora que exigim la recuperació sencera i immediata de la del 2012 i la recuperació i millora de la resta de condicions laborals, així com de la situació general de l’ensenyament públic (beques, ràtios, suport personal i tècnic, etc.).

Som conscients que els nostres drets no els guanyarem fent comunicats com tampoc no es guanyaran ni als despatxos, ni a les meses sectorials, ni a les de la funció pública on alguns sindicats (i alguns d’ells, per imperatiu legal) negocien amb l’administració.

Nosaltres tenim molt clar que la nostra força és la mobilització dels i de les treballadores. En aquest sentit, celebrem que en aquesta ocasió sí que s’hagi fet la convocatòria en un horari que permeti participar als i a les treballadores sense llicència sindical.

D’altra banda, volem que aquesta convocatòria pugui tenir continuïtat i que els i les mateixes treballadores puguem debatre i acordar de la manera més àmplia possible un pla de lluita que vagi més enllà de convocatòries protocol·làries, que ens doni la força per recuperar veritablement els drets perduts.

I si diem que els drets no es guanyen als despatxos ni a les meses de negociació, malauradament també hem de dir que més aviat és justament allà a on s’estan perdent. Volem manifestar el nostre rebuig a l’Acord Interprofessional de Catalunya, signat per CCOO i UGT amb patronals d’àmbit català (Fomento Nacional del Trabajo, Pimec i Fepime), perquè suposa l’acceptació de l’empitjorament de les condicions laborals i socials dels i de les treballadores.

És en aquest sentit que afirmem que, enlloc de deixar les condicions i els drets laborals en mans de negociants professionals en despatxos tancats, hem de ser nosaltres mateixes qui protagonitzem la lluita per guanyar, a la feina i al carrer.

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes
Ensenyament públic i de qualitat Informacions Mobilitzacions Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid