Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Comunicat de premsa Zona Garraf: l’inici del curs 2015-2016 a la Zona del Garraf
dilluns 26 d'octubre de 2015 - Visites: 0
Garraf
Menéame

Un cop recopilada la informació, la Zona Intersindical del Garraf vol fer arribar a la ciutadania un seguit de consideracions generals sobre l’inici de curs a la nostra comarca.

Malgrat el triomfalisme d’algunes declaracions de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, constatem un seguit de deficiències greus:

- Com arreu de Catalunya, un munt de substituts i substitutes han arribat al centre el 14 de setembre, tot i que en la majoria de casos el Departament en coneixia la necessitat al llarg de l’estiu. Per estalviar-se una quantitat escarransida de diners, es ressent notablement la qualitat del sistema educatiu, ja que aquests substituts arriben a la seva destinació sense conèixer ni l’equip i projecte educatius, ni el temari ni els cursos que tenen assignats.
- A diferents centres de la comarca hi ha grups massificats (alguns P3 amb 27-28 alumnes, alguns de Primària amb més de 25 , alguns d’ESO per sobre de 30 i alguns de Batxillerat amb més de 35). Com s’ha dit reiteradament, aquestes ràtios no permeten un sistema educatiu eficient.
- Alguns P3 no compten amb el suport de tècnics en Educació Infantil (TEI).
- Pel que fa a Educació Especial, cal més professorat, professionals de suport i baixar les ràtios a les USEE si realment es vol fer efectiva la inclusió a les aules, aspecte en què en els darrers anys el nostre sistema educatiu ha fet moltes passes enrere.
- Dos instituts estan encara en barracots i no es preveu encara la construcció del centre definitiu. De fet, en un cas hi ha hagut retards en les obres d’ampliació, la qual cosa ha implicat desajusts importants en el funcionament.

Totes aquestes problemàtiques, que afecten molt negativament la qualitat del nostre sistema educatiu, s’afegeixen al manteniment de les retallades, especialment l’augment de dues hores lectives del professorat, cosa que implica una menor atenció individual als alumnes, a la dràstica retallada en la formació o al fet que no es cobreixin la majoria substitucions fins que no han transcorreguts 10 dies de la baixa del titular.

I mentre es degrada el nostre sistema educatiu, el Departament d’Ensenyament continua aplicant una llei tan regressiva com la LOMCE (nomenaments de direccions i professorat, revàlides...) i desenvolupant el model de gestió privada en l’ensenyament públic previst per la LEC.

Zona Intersindical del Garraf

Octubre de 2015

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid