Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Devolució de la part meritada de la paga addicional del 2012: tard i amb garreperia. Sol·licitud retorn paga
dilluns 16 de març de 2015 - Visites: 0
Nòmina
Menéame

Dos mesos després del Govern central, el Govern de la Generalitat s’avé a retornar-nos els 44 dies meritats de la paga addicional del 2012, en la nòmina de març.

No obstant, a la quantitat resultant s’hi aplicarà un descompte del 5%, emparant-se en diferents acords de Govern que s’unificaren a l’Acord GOV/78/2012, de 24 de juliol pel qual es fixava una reducció retributiva global (en aquest percentatge) per a tot el personal de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic, de les universitats públiques catalanes i del personal al servei de l’Administració de justícia a Catalunya.

Com a conseqüència rebrem una quantitat en concepte “Recuperació de la paga extraordinària/ complement addicional específic/ complement addicional de desembre de 2012” i se’ns descomptarà un 5% de la mateixa en concepte “Aplicació Acord de Govern 78/2012”.

El professorat substitut en aquelles dates, cobrarà la part proporcional en funció dels dies treballats (fonamentalment juny).

El professorat en actiu en aquelles dates i que ara estigui jubilat o hagi deixat de prestar serveis per altres motius té tres mesos des de la publicació de l’Acord per presentar la sol•licitud que trobarà en el web del Departament de Governació i Relacions Institucionals. En cas de defunció de la persona interessada, poden presentar la reclamació els seus hereus i hereves.

Per què se’ns retorna la part meritada de la paga addicional del 2012?

Fonamentalment, perquè el Reial decret llei 20/2012 de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat del Govern Rajoy (pel qual se’ns sostreia la paga addicional d’hivern d’aquell any) va ser publicat el 14 de juliol i les normes jurídiques no poden tenir caràcter retroactiu. Això significava que havíem acumulat 44 dies (des de l’1 de juny) de dret (mèrit) a cobrar aquesta paga.

Des del primer moment, els nostres serveis jurídics i els d’altres organitzacions van veure clar que el Govern central havia comès una errada si aplicava la sostracció de la paga addicional d’hivern sense compensar el 44 dies meritats abans de publicar-se el Reial decret.

Actuació de CGT

Al llarg d’aquests anys, hi ha hagut mobilitzacions i s’han produït sentències en diferents tribunals (moltes d’elles portades pels serveis jurídics de diferents organitzacions, entre ells de CGT) i acords amb administracions (la secció sindical de la CGT va signar a la Diputació de Barcelona) reconeixent aquest dret. Finalment, el Govern central i els diferents Governs i administracions (el català novament dels últims i amb l’actitud garrepa de treure’ns un 5%) que van aplicar la normativa, han anat restituint la part sostreta de manera il•legal.

La CGT, com altres organitzacions sindicals, hem tingut sempre clar que les nostres accions sindicals i jurídiques anaven adreçades a aconseguir el dret a que se’ns restituís, com a mínim la part meritada de la paga addicional, a tothom.

En el nostre sector, una organització sindical ha fet d’aquest tema una qüestió individual i ha promès tractes diferenciats per part de les administracions. Ens sembla, i així ho hem expressat, que no són arguments ni sindicals ni ètics ni solidaris. Les persones que s’han apuntat a aquesta opció han de treure ara les seves pròpies conclusions.

Adjuntem:
1- aquest document en pdf,
2- l’ACORD GOV/33/2015, de 10 de març, i publicat al DOGC el 12.3.2015
3- sol·licitud que el personal jubilat o substitut haurà d’omplir pel retorn de la paga. Es pot lliurar a qualsevol Servei Territorial d’Ensenyament o a qualsevol registre de la Generalitat.

Comparteix
 Convertir a ebook
Documents adjunts

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid