Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


DECRET 29/2015, de 3 de març, de modificació del Decret 155/2010, de 2 de novembre, de la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent.
dimarts 3 de març de 2015 - Visites: 2
Decret de direccions
Menéame

Es modifiquen aspectes referits a la selecció i acreditació de directors

El Govern ha aprovat la modificació del decret de la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent (Decret 155/2010, de 2 de novembre) amb l’objectiu d’adaptar a la normativa vigent alguns aspectes de la selecció i l’acreditació dels directors. El Govern aposta d’aquesta manera pel directiu professional docent.

La selecció s’ha de basar en els mèrits acadèmics i professionals acreditats pels aspirants, la valoració del projecte de direcció i l’experiència i valoració positiva del treball previ desenvolupat com a càrrec directiu i com a docent. Es modifica el fet que fins ara els docents que exercien al centre tenien preferència a l’hora d’obtenir plaça com a directors i la comissió de selecció només valorava les candidatures de professors d’altres centres en cas d’absència de candidats destinats al centre. També es modifica algun dels aspectes del barem per seleccionar el personal directiu i s’incrementa un 25% la puntuació dels mèrits per exercir el càrrec i/o la docència al centre on es sol·licita la direcció.

S’ha modificat la proporció de les comissions de selecció, constituïdes per representants de les administracions educatives i del centre corresponent. En formaran part cinc representants de l’Administració, un dels quals pertanyent a l’Administració local; tres professors elegits pel claustre, i un membre del consell escolar que no sigui professor.

Pel que fa a la regulació bàsica de l’avaluació dels mandats de la direcció per períodes de 4 anys, s’especifica que els criteris de l’avaluació han de ser públics i objectius i han d’incloure els resultats de les avaluacions realitzades durant el mandat. Es tindran en compte els factors socioeconòmics i socioculturals, així com el seguiment al llarg del temps.

Una altra de les novetats que s’incorpora és que s’ha previst un segon procediment d’accés a la condició de directiu professional docent, a partir d’haver exercit 2 mandats de director i de superar una prova. També s’ha previst que els candidats puguin sol·licitar fins a tres centres (actualment només en podien sol·licitar un).

Finalment, esdevindrà un requisit el curs de formació sobre la funció directiva, que fins ara era un mèrit.

- Accés al DECRET 29/2015, de 3 de març, de modificació del Decret 155/2010, de 2 de novembre, de la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent.

/IMG/pdf/modificacio_decret_de_dire...

Comparteix
 Convertir a ebook
Documents adjunts

Etiquetes
CGT Ensenyament Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades Normativa


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid