Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Solidaritat amb la lluita de l’Escola Bressol de la UAB
Comunicat Secció Sindical de CGT-UAB
dimarts 18 de novembre de 2014 - Visites: 0
Universitat
Menéame

Des de CGT UAB volem mostrar el nostre suport a la lluita iniciada per les mares i pares de l’Escola Bressol Gespa, enfront de la política de l’Equip de Govern de la UAB, d’acabar amb un altre servei més a la Comunitat Universitària, en tant que vinculat a les necessitats dels i les treballadores de la UAB.

En aquesta, com en altres ocasions, l’Equip de Govern de la UAB, a través de la Vicerectora d’Economia i Organització, Dra. Montserrat Farell Ferrer, sembla actuar com una mera corretja de transmissió dels diferents governs, amb seu a Barcelona, Madrid o Brussel·les. Governs ultraliberals que amb prou feines oculten els seus objectius de maximització dels beneficis privats i d’eliminació del que consideren despeses solidàries que són innecessàries en serveis públics, perquè no estan en l’horitzó del lucre privat que defensen.

Podríem sospitar que aquestes retallades en el pressupost per al manteniment de la E.B. Gespa es fan per a encarir encara més la quota del servei, el que faria impossible que les usuàries del mateix puguin seguir pagant els preus de mercat privat (els darrers augments de quotes, ja han provocat que moltes famílies aquest any no hagin portat a les seves filles i fills a aquesta escola bressol). Això tindria com a resultat una nova davallada en les inscripcions que portaria a una situació insostenible que l’Equip de Govern podria resoldre amb el tancament del centre o una major privatització del servei, descuidant la seva responsabilitat com a patronat.

Les escoles bressol, com a servei vinculat als centres de treball, és una de les lluites històriques de les treballadores i treballadors, sobretot de les dones que han de fer front a les càrregues laborals que comporten atendre a filles i fills. Crear les condicions per al seu desmantellament, tal com està fent el Govern de la UAB, a través del Patronat de l’E.B. Gespa, en un atac directe a un dels últims recursos per a la conciliació laboral, és un pas més en la defensa dels privilegis, de la privatització de la Universitat i del deteriorament de la qualitat de vida de la classe treballadora, a la qual pertanyem qui formem part del col·lectiu universitari i que vivim del salari del nostre treball.

En qualsevol cas, si el problema de la Vicerectora és trobar fonts de finançament per a la E.B. Gespa, li suggerim que valori primer àmbits molt propers a ella i al Rector, atesos els milions d’euros que han rebut a càrrec dels pressupostos públics les institucions indicades (veure aquí i aquí per exemple): n’hi hauria prou amb una fracció molt petita del que han rebut tals institucions per a garantir la continuïtat de la E. B. Gespa.

Expressem també la nostra solidaritat amb els i les treballadores de la E.B. Gespa, que han sofert una retallada en els seus salaris, com a conseqüència de les polítiques seguides per l’Equip de Govern de la UAB.

Més informació:

- TWITTER CGT UAB

- WEB CGT UAB

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid