Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


RESUM DE LA REUNIÓ DE ZONA MOLINS-EL PAPIOL_S FELIU 31 DE MAIG 2010
dijous 3 de juny de 2010 - Visites: 0
Curs 2009-10
Menéame

Amb la presència de:
Molins:.La Sínia, Alfons XIII, Castell Ciuró.
El Papiol: Pau Vila
Sindicats: CCOO, CGT.

1.- Mobilitzacions.

Es valora la manifestació del 29. Potser unes 7.000 persones. Digne però del tot insuficient per moure la situació. No s’acaben d’aconseguir una implicació general.
Es fa una exposició del decret del Govern i dels motius per la vaga del 8; retallada de sous funcionaris (en el cas de mestres serà una mica més de mig punt superior al 5%), congelació de pensions... A més al juliol arriba la puja de l’’IVA dos punts, és a dir no només guanyarem menys sinó que a més sortirà més cara la compra. Es retalla les futures substitucions. També es retalla molt la inversió pública en infraestructures amb la repercussió que això pot tenir en llocs de treball.

Des de CGT es considera que calia fer la convocatòria de vaga general i no d’un sector, d’una banda perquè som tots i totes les treballadores que estem afectats pel pla de mesures del Govern central, per l’altra perquè fer només funcionaris ja genera reticències d’altres sectors que han vist com per exemple queien dos milions de llocs de treball sense cap moguda general. No obstant aquestes limitacions del 8, i amb l’exigència que cal una vaga general, la CGT creu que és molt important sumar-nos a la vaga.

2.- Jornada intensiva proper curs.

S’informa que s’està demanant des de tots els centres i des dels Consells Municipals. Fins ara SS.TT. denega les sol•licituds, però la proposta és seguir insistint. Es recorda que es tractar de demanar-la en aplicació de les possibilitats que dona l’article 9 del decret sobre modificacions d’horari i calendari.

S’anima als centres a fer les mesures de temperatures. El procediment és: 1) determinació de temperatura superior als 27º a classes/25º al gimnàs. 2) Coordinador/a de riscos laborals fa escrit que envia a SSTT amb còpia als sindicats 3) si SS.TT. no fa res aleshores presentem denúncia a Inspecció de Treball.

3.- Debat sobre sortides i colònies.
* Castell Ciuró. No n’ha parlat.

* Alfons XIII.- Encara no ha decidit, però sembla que només tindria sentit si és majoritari de centres.

* La Sínia.- Encara no decidit però es decanten més per seguir fent colònies.

* Pau Vila.- Està per no fer-les. Però creuen que tñé sentit amb una majoria de centres.

Es demana conèixer la situació d’altres zones. La CGT es compromet a penjar a la pàgina web els resums per poder-los consultar.

4- Plantilles. Continuen les mesures per reduir les plantilles.

S’informa de que el Departament a la Mesa Sectorial ha informat que el proper curs els majors de 55 anys perdran el dret a reduir en dues hores la jornada lectiva.

També que es redueixen les hores per a les coordinacions a Secundària en 6 els centres de menys de 21 unitats i en 9 els més grans.

Encara s’ha de concretar a les instruccions d’inici de curs el tema dels patis i la possibilitat que les hores que no son de presència directa al pati no siguin comptabilitzades com a lectives continua sobre la taula. Si s’aplica no es descarta la reducció de plantilles en un/a mestra per cada 12. S’ha d’estar alerta.

5.- Zones proper curs.

Es proposa tornar a consultar pel proper curs la possibilitat de la reunió de zona intentem fer les zones a les 12h.

Així que es tinguin dades sobre la vaga del 8 és important passar-les.

Bé, fins aquí les reunions de zona d’aquest curs... a no ser que Maragall en faci una d’encara més grossa i ens convoquem d’urgència, que tot és possible.

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid