Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


RESUM REUNIÓ DE ZONA GAVÀ-VILADECANS 2 JUNY DE 2010
dissabte 5 de juny de 2010 - Visites: 0
Curs 2009-10
Menéame

Amb la presència de:
Viladecans:,Marta Mata, Dt. Ferro, Can Palmer, Pau Casals, Montserratina, Àngela Roca, Mediterrània.
Gavà: Eramprunyà,
Sindicats: UGT i CGT.

1.- Valoració per centres de la situació i perspectives de mobilització.

Es valora la manifestació del 29. Potser unes 7.000 persones. Digne però del tot insuficient per moure la situació. No s’acaben d’aconseguir una implicació general. Es comenta a aleshores la reunió que es va fer amb les AMPA’s del passat dilluns 17. S’adjunta el resum.

Es fa una exposició del decret del Govern i dels motius per la vaga del 8; retallada de sous funcionaris (en el cas de mestres serà una mica més de mig punt superior al 5%), congelació de pensions... A més al juliol arriba la puja de l’’IVA dos punts, és a dir no només guanyarem menys sinó que a més sortirà més cara la compra. Es retalla les futures substitucions. També es retalla molt la inversió pública en infraestructures amb la repercussió que això pot tenir en llocs de treball.
Algunes intervencions plantegen que hauria hagut de ser general i no pas dels funcionaris. Que això ens ho posa més difícil entre alguns mestres i també cap a algunes famílies.

Des de CGT es considera que calia fer la convocatòria de vaga general i no d’un sector, d’una banda perquè som tots i totes les treballadores que estem afectats pel pla de mesures del Govern central, per l’altra perquè fer només funcionaris ja genera reticències d’altres sectors que han vist com per exemple queien dos milions de llocs de treball sense cap moguda general. No obstant aquestes limitacions del 8, i amb l’exigència que cal una vaga general, la CGT creu que és molt important sumar-nos a la vaga.

Es passa a una roda de centres:

Marta Mata.- S’està fent un claustre per votar la vaga del 8. Però es constata desànim i descontentament.

Can Palmer.- No fan la vaga. Només 1 persona la volia fer i s’ho pensa.
Mediterrània. Demà decidiran si fan vaga o no.

Pau Casals.- Encara no han decidit la vaga.

Montserratina.- Encara no han decidit sobre la vaga. Hi ha desànim i també descontentament amb els sindicats.

Ferro.- Ho estan decidint.

Eramprunyà.- No s’ha decidit què fer per la vaga encara. Pel 2 haurien sortit 5 persones.

Àngela Roca. Vaga del 8: 5 a favor, 14 no i la resta no s’ha pronunciat. Les vagues contra la política educativa les havien fet totes però aquesta no es veu clar.

Es comenta el sentit del descontentament amb el sindicats. S’assenyala que es creu que no s’agafen les propostes que surten des de baix. Des de CGT es comenta que sí es valoren, per exemple la de no fer colònies, proposta amb la que no està d’acord però sí a garantit arribés a les demés zones, que altres propostes –com la fer vagues amb la meitat del claustre o no fer classes- no es veuen viables.

És important que a mesura que cada centre decideixi si farà vaga es digui per tal d’informar la resta de centres.

2.- Colònies i sortides. La relació de centres amb la posició de cadascun ja està al darrer resum.

Demà dijous es farà una reunió de les direccions dels centres de Viladecans per coordinar una posició comuna sobre colònies i sortides.

L’escola Mediterrània informa que va fer un claustre per parlar de sortides, donat que encara no ha fet colònies. Es va acordar que no a les sortides si totes les escoles de Viladecans ho secunden. En el moment que hi hagi un centre que es desvinculi ens ho plantejarem.

Per el que fa al Consell Escolar només vam plantejar el tema de la mitja jornada, i els representants dels pares, així com la representant de l’Ajuntament i personal de PAS van votar que no quant se’ls va fer la demanda.

Es pren el compromís des de la UGT i la CGT d’informar de les escoles que ja han decidit no fer colònies/sortides a tots els centres per tal que altres centres s’hi puguin afegir.

La UGT considera, junt amb els centres, que s’ha d’anar més enllà de la vaga com a única mesura de pressió, i entén que aquesta vaga (8 de juny) s’ha de fer perquè implica tots els sectors de la funció pública i d’àmbit estatal, creiem també alhora que s’ha d’impulsar una campanya per NO FER NI UNA HORA MÉS de permanència, que les estipulades pel departament, de manera obligatòria.
Per això, recollim les propostes de la zona, de qüestionament de sortides i altres activitats extraescolars fora del currículum, sempre i quan no es facin de manera individual i es planifiquin en coordinació amb la resta de centres d’una localitat o d’una zona educativa.

La CGT explica que en el debat intern del sindicat ha sortit majoritària la posició d’encarar la lluita per la intensiva amb altres mesures (temperatures...) i no deixant de fer colònies. No obstant això creiem que és important que des de les zones es facin propostes i assegura fer tots els esforços per que l’escrit i la relació de centres sigui coneguda. La representant de l’escola Mediterrània aconsella esperar a la reunió que faran els directors el dia 3 de juny.

3.- Jornada intensiva juny.

S’informa que s’està demanant des de tots els centres i des dels Consells Municipals. Fins ara SS.TT. denega les sol•licituds, però la proposta és seguir insistint. Es recorda que es tractar de demanar-la en aplicació de les possibilitats que dona l’article 9 del decret sobre modificacions d’horari i calendari.

S’anima als centres a fer les mesures de temperatures. El procediment és: 1) determinació de temperatura superior als 27º a classes/25º al gimnàs. 2) Coordinador/a de riscos laborals fa escrit que envia a SSTT amb còpia als sindicats 3) si SS.TT. no fa res aleshores presentem denúncia a Inspecció de Treball.

4.- Retallada de plantilles. Continuen les mesures per reduir les plantilles.

S’informa de que el Departament a la Mesa Sectorial ha informat que el proper curs els majors de 55 anys perdran el dret a reduir en dues hores la jornada lectiva.

També que es redueixen les hores per a les coordinacions a Secundària en 6 els centres de menys de 21 unitats i en 9 els més grans.

Encara s’ha de concretar a les instruccions d’inici de curs el tema dels patis i la possibilitat que les hores que no son de presència directa al pati no siguin comptabilitzades com a lectives continua sobre la taula. Si s’aplica no es descarta la reducció de plantilles en un/a mestra per cada 12. S’ha d’estar alerta.

Caldria que cada centre informi de la situació de la plantilla de cara al proper curs.

5.- Reunions de zona proper curs.

Es decideix seguir els dimecres a les 12h. Comunicar-ho ara a tots els centres per tal que pugui estar previst en els horaris. A partir de la primera reunió es creu que seria positiu fer que la reunió de zona fos itinerant pels centres per tal de possibilitar que altres mestres interessats/des del centre es puguin incorporar a la reunió a les 13h.

Bé, fins aquí les reunions de zona d’aquest curs... a no ser que Margall en faci una d’encara més grossa i ens convoquem d’urgència, que tot és possible.

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid