Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


RESUM DE LA REUNIÓ DE ZONA CORNELLÀ 14 DE MAIG DE 2010
dimecres 16 de juny de 2010 - Visites: 0
Curs 2009-10
Menéame

Amb la presència de:
Escoles: Els Pins, Gaudí, Martinet, Mediterrània, Surís, Sant Miquel, Dolors Almeda, Ignasi Iglesias, L’Areny.
IES Esteve Terrades.
Sindicats: USTEC, CCOO, UGT i CGT.

1.- Valoració situació i mobilitzacions.

S’informa de la decisió d’ajornar la convocatòria de vaga del 18 i traspassar-la al 2 de juny a la convocatòria de vaga del sector públic que fan CCOO i UGT. Es fa una ronda de valoracions des dels sindicats.
UGT, CCOO i USTEC expliquen els motius de la decisió.

CCOO: Sense perdre la nostra plataforma, unitària, en defensa de l’Ensenyament públic de qualitat en contra de la política de retallades del Departament, pren la postura de traslladar la vaga del dia 18 al 2 de juny (finalment al 8 de juny per sumar-se a tot l´Estat i a tots els sectors afectats). També continuem insistint en la intenció de que tot el pes de la mobilització no recaigui només amb el professorat: Encoratja en continuar potenciant la Manifestació Social del dissabte 29 de maig convocada, també unitàriament, per diferenciar i que quedi palès amb les dues accions de mobilització la defensa de l’Ensenyament i les demandes laborals. Creiem que tal i com esta el professorat, cansat de rebre tantes agressions, i en funció dels resultats sobre la consulta realitzada, a nivell de tota Catalunya, sobre les diferents accions del calendari de mobilitzacions, no els hi podem demanar el seguiment de dues vagues consecutives.

USTEC explica que van assistir a la mesa intersindical amb la convicció clara que s’havia de mantenir la vaga del dia 18 ja que posposar-la pel dia 2 podria ser contraproduent. És a dir, es podria crear un clima de confusió entre les demandes de la comunitat educativa (i la plataforma) i la denúncia per la retallada en el sou que seria aprofitat pels detractors de la mobilització. En aquella assemblea també sortiren altres qüestions com les dades de seguiment de la proposta del calendari de mobilitzacions, el seguiment de la vaga anterior... després de molt debat i en un acte de responsabilitat per mantenir la unitat sindical Ustec accepta traslladar el dia de vaga del 18 de maig al dia 2 de juny. Alhora que també creu que és legítim i necessari fer una reivindicació de les demandes laborals (el problema és com s’inclou en el calendari de mobilització previst i consensuat)

La CGT discrepa de la desconvocatòria o “trasllat” del 18, no era una convocatòria inicial seva (defensava els 28 i 29 d’abril) però calia la mobilització contra la política d’educació; diferencia el contingut del 18 i del 2, no per treure importància a la lluita contra les retallades del Govern Central sinó per considerar que tenen dos objectius clarament diferenciats. Informa que ha convocat una assemblea urgent d’afiliats per prendre posició.

Ronda per centre.

* Surís: Sobre els 35 de plantilla, 25 van a la vaga del 18. Considera que els continguts de la vaga del 18 i de la del 2 són diferents i el 2 quedarà diluïda les reivindicacions per l’ensenyament públic.

* Ignasi Iglesias. La majoria no anava a la vaga, a les anàvem tots/es. Demanem fer més d’un dia de vaga.

* Dolors Almeda: Vaga no sortia. Sensació de desànim, que res no fa canviar.

* Sant Miquel: Guanya el sí amb moltes abstencions que s’uneixen a la majoria. Amb un dia no n’hi ha prou, però no sabem si molts dies podrem aguantar. Hi ha crítica als sindicats. Mesures alternatives com no fer el currículum.

* Els Pins: 14 fan vaga, 4 no i 9 abstencions que s’uneixen a la majoria. La condició és que surti una majoria de Cornellà.

* Mediterrània: van tots i totes a la vaga. Votació 20 sí, 12 no però s’afegeixen a la majoria.
no veuen la vaga d’un dia. Demanen mobilitzacions més contundents, per exemple no començar al setembre i fer la tancada. Sí preparen referèndum.

* Gaudí: No surt a la vaga. Reiteren que cal una vaga més forta.
encara no s’ha reunit

* Anselm Clavé. Majoritàriament no sortia la vaga, amb moltes abstencions. Sempre amb fet les vagues. Insistien en que calia anar totes les escoles a la una. Les vagues esporàdiques no aconsegueixen res.

* Esteve Terrades. S’han reunit 15 al matí i 5 a la tarda. Falla l’estratègia de vagues fraccionades, potser calen definir els objectius més clars i vaga indefinida.

Hi ha centres que ja han donat els papers a les famílies sobre la vaga. Es fa un torn de debat sobre la nova situació que es crea a l’ajornar la vaga i si la vaga del 2 permet que es visualitzi la lluita contra la política educativa del departament. Hi ha crítiques a l’ajornament per què pot ser interpretat per les famílies com si la lluita pels temes educatius es deixa de banda i el que sí se srut és per la reducció de sou. També hi ha intervencions explicant que la situació per la vaga del 18 estava poc forta i que potser pel 2 surtin més.

Es valoren les injustes mesures aprovades pel Govern Zapatero que carreguen sobre els més dèbils (pensionistes o persones amb dependència) i el més fàcil (funcionaris) la factura de les despeses de “rescat” de banca i grans empreses. Hi ha el debat si té sentit una vaga només de funcionaris quan són molts més els afectats i si caldria convocar la vaga general.

S’adjunta la informació sobre la reunió amb les AMPA. Es manté la manifestació del 29 de maig comunitat educativa. Molt important les xerrades per centre.

Caldria que els centres informessin de la situació i si hi ha o no reducció de plantilles.

En Josep Lluís demana que l’aportació que ha fet sobre el debat de colònies i sortides s’afegeixi al resum. També una a favor de no fer-les que ve de Viladecans.

PROPERA REUNIÓ DE ZONA EL DIVENDRES 28 A LES 13H AL GAUDÍ

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid