Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Assemblea zona Castelldefels 3/6/10
dissabte 5 de juny de 2010 - Visites: 0
Curs 2009-10
Menéame

RESUM DE LA REUNIÓ DE ZONA CASTELLDEFELS 3 DE JUNY 2010

Amb la presència de:
Centres: Els Pins, Can Roca, Gaudí, Guinovart.
Sindicats: USTEC, UGT, CGT
Garigot i Guinovart excusen l’assistència.

1.- Valoració situació i mobilitzacions.
Es fa una ronda de sindicats per presentar quina és la situació:
Es valora la manifestació del 29. Potser unes 7.000 persones. Digne però del tot insuficient per moure la situació. No s’acaben d’aconseguir una implicació general.

Es fa una valoració de la situació per part dels sindicats sobre la vaga del dia 8. Des de CGT es considera que calia fer la convocatòria de vaga general i no d’un sector, d’una banda perquè som tots i totes les treballadores que estem afectats pel pla de mesures del Govern central, per l’altra perquè fer només funcionaris ja genera reticències d’altres sectors que han vist com per exemple queien dos milions de llocs de treball sense cap moguda general. No obstant aquestes limitacions del 8, i amb l’exigència que cal una vaga general, la CGT creu que és molt important sumar-nos a la vaga.

Hi ha intervencions dels centres:

Gaudí de 33 faran vaga 9.

Can Roca faran vaga 15. Es volia tirar endavant la vaga del 28 i 29 i el fet que no es pogués fer va desanimar.

2.- Jornada intensiva juny.

S’informa que s’està demanant des de tots els centres i des dels Consells Municipals. Fins ara SS.TT. denega les sol•licituds, però la proposta és seguir insistint. Es recorda que es tractar de demanar-la en aplicació de les possibilitats que dona l’article 9 del decret sobre modificacions d’horari i calendari.

S’anima als centres a fer les mesures de temperatures. El procediment és: 1) determinació de temperatura superior als 27º a classes/25º al gimnàs. 2) Coordinador/a de riscos laborals fa escrit que envia a SSTT amb còpia als sindicats 3) si SS.TT. no fa res aleshores presentem denúncia a Inspecció de Treball.

3.- Sortides i colònies.

Guinovart.- faltava acabar de fer la votació a claustre. Decideixen no fer ni sortides ni colònies.

Gaudí.- Explica la reacció de les famílies amb una campanya de recollida de signatures amb el lema “no castiguis els nostres fills”, davant la comunicació que van fer de no fer colònies el proper curs ( sí sortides per ara).

Can Roca. Ho han explicat a les famílies sense reaccions contràries. Han fet un full informatiu. Es relaciona no només amb la reducció de jornada intensiva, també amb la retallada de recursos. S’adjunta full. Hi ha la possibilitat d’una reunió d’AMPAs de Castelldefels.

4.- Plantillas.-

Continuen les mesures per reduir les plantilles.

S’informa de que el Departament a la Mesa Sectorial ha informat que el proper curs els majors de 55 anys perdran el dret a reduir en dues hores la jornada lectiva.

També que es redueixen les hores per a les coordinacions a Secundària en 6 els centres de menys de 21 unitats i en 9 els més grans.

Encara s’ha de concretar a les instruccions d’inici de curs el tema dels patis i la possibilitat que les hores que no son de presència directa al pati no siguin comptabilitzades com a lectives continua sobre la taula. Si s’aplica no es descarta la reducció de plantilles en un/a mestra per cada 12. S’ha d’estar alerta

5.- Zones proper curs.

La proposta seria mantenir les reunions de zona els dijous a les 12h i poder-ho parlar en els claustres per tal de tenir-ho en compte a l’hora de fer horaris. Seguiríem fent la ronda per centres.

6.- Proposta d’Els Pins.

Un grup de mestres han creat un grup de treball per impulsar el debat i la coordinació entre centres. Per exemple creuen que va ser un problema que el Garigot quedés sols a la vaga del 18 i que no es reaccionés des dels altres centres ràpidament. Creuen que cal una coordinació directa entre centres. Proposen que qui estigui interessat/ada es posi en contacte amb el grup de treball d’Els Pins.

Bé, fins aquí les reunions de zona d’aquest curs... a no ser que Maragall en faci una d’encara més grossa i ens convoquem d’urgència, que tot és possible.

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid