Qué és la CGT | Afiliació | L'Esquerda
Anar al nostre grup de Facebook Anar al nostre timeline de Twitter
Anar al nostre canal de Youtube Veure el nostre RSS
Pare Laínez, 18 - 08025 Barcelona - http://cgtense.pangea.org
Tel 93 310 33 62 - Fax 933 107 110 - cgtense@cgtcatalunya.cat


Assemblea de zona Alt Pendès 26/05/10
dimarts 29 de juny de 2010 - Visites: 0
Curs 2009-10
Menéame

Resum reunió zona del 26-5-10 Alt Penedès
Assisteixen: Estalella Graells, Els Pins, Circell, Baltà Elias, Jaume Balmes, Les Vinyes, Llebeig, Cristòfor Mestre, El Castellot, Jacint Verdaguer, Mas i Parera, Samaranch i Fina, Guerau de Peguera, Rossend Montané, Jacint Verdaguer(La Granada), Pau Boada, Zer Cep de Sis, J.J.Rafols, USTEC-STEs, CCOO i CGT

Previ a l’ordre del dia es presenta el material i es recorda que és la última reunió de zona d’aquest curs.
L’Anna d’USTEC fa una prèvia per comentar el per què d’un P3 menys al Pau Boada i un de nou a la Girada : Per no quedar amb més d’un 60 % de Nee al Pau Boada i amb places encara per cobrir durant la matrícula viva s’opta per deixa sols un P3, la matrícula viva que vagi sorgint es repartirà per la resta de centres. Al Pau Boada quedarà un P3 amb 28. S’obre un debat sobre les ràtios. Es fa referència a la LOE en els seus articles 87 i 157 sobre el nombre màxim d’alumnes per aula i l’equilibri de l’alumnat.
L’Anna d’Ustec fa una prèvia per comentar el fet que a Vilafranca no es convocaran més Consells Escolars Municipals, i que la regidora ha decidit fer trobades sectorials. Els centres que no tinguin representant al CEM poden enviar-hi algú del seu consell escolar.
1.- Valoració de la situació. Mobilitzacions
Es valoren les diferents accions que s’han anat realitzan fins ara. Costa aconseguir el seguiment i la participació, però es veu necessari.
Des de CCOO es justifica el canvi de part del calendari de mobilitzacions pels últims aconteixements que han succeït a nivell estatal. Des de la CGT manifesten que tornen a la plataforma unitària d’accions, però no veuen clar el trasllat al dia 8 les mobilitzacions del professorat quan ja hi havia un calendari específic. Tot i això des de la CGT es veu legítim la mobilització del 8 de juny com vulneració dels nostres drets. USTEC manifesta que en vies de la unitat sindical s’han vist abocats a aquests canvis de calendari.
Es comenta que és molt important aconseguir sumar suports a les mobilitzacions. Cal fer l’esforç per a que la manifestació social del dissabte 29 sigui un èxit.
No hi ha dades sobre la participació en la vaga del dia 8 de juny. Es passarà el recompte quan es tingui.

El Maragall va convidar als sindicats a una trobada, amplament publicitada pels mitjans de comunicació. Proposava passar pàgina i trobar un espai de col.laboració amb els sindicats a partir d’ara. Va avisar que estan preparant un 1r paquet de mesures anti-crisi (això vol dir que n’hi haurà més...) i no estava parlant de totes les retallades que ja hi ha hagut, sinó de les que vindran.
2- Petició de jornada intensiva proper curs.
A partir de l’article 9 del nou calendari escolar pels propers 2 cursos es comenta que faci la demanda de jornada intensiva pel curs 2010/2011. Com més centres facin aquest pas creiem que servirà com a mesura per que el Departament la concedeixi i la inclogui com a possible petició a fer dins l’ordre de calendari escolar.
La sol.licitud raonada l’ha d’adreçar als SSTT la direcció del centre.
S’explica el procediment a seguir per denunciar les altes temperatures a les aules. La recollida de dades es pot passar al Consell Escolar també, a fi que les famílies vegin el que s’està demanant.
3- Debat sobre sortides i colònies.
A partir de 6 propostes de mobilització que van sortir d’una reunió que és va fer al CEIP Llebeig amb mestres i pares de tres escoles i que s’ha fet arribar a tots els centres és passa a fer una ronda de valoració.
CEIP Els Pins: Donen informació a les famílies i enviaran escrit a publicació local.
CEIP El Circell. Han donat fulls informatius, també a la premsa. El curs vinent sols sortides per l’entorn si no hi ha l’augment de plantilla que els toca.
CEIP El Castellot: Demanen que el tema de colònies es parli a la zona. Han fet escrit sobre la política educativa pels pares.
CEIP Cristòfor Mestre: Han fet el Referèndum. Dimarts 1 de juny parlaran del tema de les colònies i sortides. Si hi ha un plantejament unitari de la comarca s’afegiran. Resta de propostes de mobilització a parlar el dimarts 1.
CEIP Jacint Verdaguer: No referèndum de moments. No s’ha parlat de la resta de propostes. Volen saber què fa la zona amb les col.lònies.
CEIP Baltà i Elias: Notes informatives a les famílies les darreres 2/3 setmanes. Si hi ha suma d’escoles pel tema de colonies i sortides s’afegirien. Dm en parlen.
CEIP Mas i Parera: El divendres 28 de maig fan el referèndum. S’envia el manifest social a les famílies. Hi ha una comissió de full informatiu setmanal per les famílies. El curs vinent no sortides amb autocar ni colònies, sí per l’entorn.
CEIP Les Vinyes. Ja han fet el referèndum junt amb l’Ampa. Escrit als pares explicant les afectacions de plantilla.No han parlat de colònies i sortides.
CEIP Jacint Verdaguer(La Granada): Jas donen comunicats a les famílies. A favor de no fer sortides i colònies si surt com a proposta majoritària comarcal. S’haurien de veure quins motius justificarien no fer les sortides.
CEIP Dr. Samaranch i Fina: No referèndum . No a vagues puntuals, haurien de ser continuades. Als pares se’ls enviarà informació de la manifestació social de dissabte. Volen saber què farà la zona amb les col.lònies.
CEIP Guerau de Peguera: No faran sortides i colònies amb cost econòmic. S’han repartit fulls informatius a les famílies.
CEIP Ràfols: Dilluns 31 claustre. Sentiment general de no fer sortides amb autocar i colònies.
ZER CEP de SIS: El tema de sortides i colònies a partir del posicionament de la comarca. Al Consell Escolar de la Zer es comuniquen els incompliments en la plantilla, perden 0.5 i hauran de fer la sisena sense plantilla adient.
CEIP Jaume Balmes: Han fet el referèndum Setmana que ve fan claustre.
CEIP Llebeig: Han fet el referèndum. Notes a les famílies. El 29 no poden anar a la manifestació social per un acte escolar, però llegiran el manifest al centre. Col.lònies i sortides segons la zona.
CEIP Rossend Montané: No faran sortides amb autocar i colònies.

Degut a que hi ha molts centres que demanen què pensa la comarca es queda que el divendres dia 4 de juny farem arribar per correu electrònic el buidatge de la informació que tinguem a partir d’una ronda de trucades. Esperem també tenir dades de participació de la jornada de vaga del dia 8 de juny.
La proposta de la cassolada no es veu efectiva de realitzar-la per part de la majoria de centres presents a la reunió de zona. La bicicletada tampoc es veu possible, però pot ser que es faci en alguna població en concret. No es parla de la compra d’espais de premsa. En general, d’acord per enviar escrits a les revistes locals i a les famílies (proposta 1 i 6 del document).
Es comenta també que estaria bé passar els resultats dels referèndums a la premsa local, contactar amb la gent que coneguem dels mitjans locals i fer-los arribar la informació.

4- Plantilles

Es comenta que a nivell de comarca hi ha una reducció d’unes 15 places. Es perden 2.5 AA. Aquestes dades són provisionals, tancades a 19 de maig., els centres han continuat negociant amb el Departament i falta veure com quedarà quan es tanquin.

5- Zones proper curs

Es preveu quedar l’últim dimecres de cada mes com fins ara i el proper seria el 29 de setembre si no hi ha res de nou abans.

6- Altres

- Es llegeix la carta que el CEIP El Circell ha adreçat a les seves famílies respecte a no fer sortides amb autocar i colònies el curs vinent. Es queda que la faran arribar als sindicats per a que la fem arribar a la resta de centres un cop hagi arribat primer a les famñilies del Circell.

- El dimarts dia 25 de maig, en la Mesa Sectorial, el Departament ha comunicat noves retallades que afecten als centres públics:
Elimina la reducció de 2 hores lectives al professorat major de 55 anys.
Redueix 6 hores de coordinació als centres de secundària de 10 a 21 grups.

Redueix 9 hores de coordinació als centres de secundària de 22 a 25 grups i als centres de 28 grups i més.

- Es comenta que per part del Departament s’està veient la possibilitat, encara no concretada de regular que les hores de pati de primària no siguin considerades lectives.

Sense més ens desitgem un bon estiu, que bé que ens fa falta.

Comparteix
 Convertir a ebook

Etiquetes


Llicència de Creative Commons Subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 2.5 de Creative Commons
Lloc desenvolupat amb SPIP 3.0.17 [21515] | Disseny: equip de comunicació de la CGT de Catalunya | Disseny original: Fuksia
Webmaster - cgtense@cgtcatalunya.cat | RSS | XHTML vàlid